“Η παρρησία είδος σε ανεπάρκεια” - Συνέντευξη του Γιάννη Παρασκευά

«Περιφέρεια, Δήμος, Κυβέρνηση, όλοι είναι υπεύθυνοι για όλα και για τίποτα και όταν » η παρρησία» είναι είδος σε ανεπάρκεια τότε δεν υπάρχει υπεύθυνος. Κανένας δεν είναι αθώος, η Διοίκηση γενικά διότι είναι ανίκανη και άτολμη να προγραμματίσει και να εκτελέσει σοβαρά έργα υποδομής και οι πολίτες γιατί εκμεταλλευόμενοι το Νομοθετικό πλαίσιο και την αδράνεια της Διοίκησης παρανομούν» δηλώνει στην Γνώμη ο τέως Νομάρχης ο Γιάννης Παρασκευάς και προσθέτει: «Ο βιασμός του φυσικού περιβάλλοντος εκδικείται, είναι γνωστό οτι» η βία γεννά εκτρώματα», θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας οτι η προστασία του είναι ευθύνη όλων και όχι μόνο της Διοίκησης, όπως επίσης η προστασία μας από ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι ποτέ αποτελεσματική χωρίς και τη δική μας συνδρομή».

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ευθύνες των πολιτών: «Αποτελεί Ελληνική και τοπική Παγκοσμίως πρωτοτυπία να περιμένουμε τα πάντα από το Δήμο, την Κυβέρνηση, η την όποια άλλη Υπηρεσία ακόμα και για πράγματα που είναι δική μας υποχρέωση». Εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας αλλά και τους πολίτες της. Προβλέπει τα χειρότερα που είναι μπροστά μας.. «Έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν, το ερώτημα είναι, ποιοι και πόσοι θα αντέξουν, θα σώσουν τη χώρα(τύφλα τους)όπως λένε και θα αφανίσουν τους πολίτες. Οι μισθοί δεν έχουν πιάσει το επίπεδο της απόλυτης πείνας, η ατομική εξαθλίωση δεν έχει φτάσει στο σημείο εξαφάνισης κάθε διάθεσης και δυνατότητας αντίστασης, η συγκέντρωση του πλούτου δεν έχει ολοκληρωθεί, η συλλογική έκφραση και λειτουργία δεν έφτασε στο βαθμό της απόλυτης γελοιοποίησης και οι θεσμοί στον απόλυτο ευτελισμό τους» σημειώνει. Αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε πρόσφατα προς τον κ. Βενιζέλο: «Στους πολίτες απευθύνομαι και όχι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αυτοί πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει, οι πολίτες και η αξιοπρέπεια τους είναι ο στόχος τους και όχι η περιουσία τους, η καταλήστευση της περιουσίας τους είναι το μέσο για τον εξευτελισμό τους και την ποδηγέτηση τους». Κατακεραυνώνει την πολιτική που ασκείται από γραφειοκρατικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ που μόνο δεν πείθει για τις αγνές προθέσεις του ενώ δεν βλέπει άμεσα εκλογές. «Υπάρχουν πάρα πολλοί αποτρεπτικοί παράγοντες, το σκηνικό θα παραμείνει το ίδιο μέχρι τις Δημοτικές και τις Ευρωεκλογές, τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών και η εκτίμηση τους θα καθορίσει τη θέση όλων των κομμάτων στην αφετηρία για τις Εθνικές Εκλογές. Ο χρόνος μέχρι τότε είναι πάρα πολύ μακρύς και η όποια πρόβλεψη παρακινδυνευμένη, εάν δεν υπάρξουν Διεθνείς αναταράξεις και ανακατατάξεις το πολιτικό σκηνικό ίσως με άλλα πρωταγωνιστικά πρόσωπα θα είναι το ίδιο και θα υπηρετεί τις ίδιες στοχεύσεις».

Να ξεκινήσω από τη φονική πλημμύρα. Τι έφταιξε;
Πολλά και πολλοί. Είναι όμως λάθος και ο εφησυχασμός και η υπερβολική κριτική και απόδοση ευθυνών χωρίς μέτρο. Το φαινόμενο έχει ένα Παγκόσμιο χαρακτήρα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του Κόσμου σε ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται παρόμοια προβλήματα του ίδιου, μικρότερου η μεγαλύτερου μεγέθους. Η αντιμετώπιση τους προ, κατά και μετά την εκδήλωση τους διαφέρει από χώρα σε χώρα ανάλογα με το βαθμό οργάνωσης της και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας διοίκησης της. Οι παθογένειες που μας μαστίζουν είναι γνωστές, δυστυχώς αρνούμεθα να δώσουμε λύσεις.

Υπαρχουν υπεύθυνοι για τους τέσσερις θανάτους και αν ναι, ποιοι είναι;
Πολιτικές ευθύνες βέβαια υπάρχουν, προσωποποιούνται, και βέβαια έχουν ονοματεπώνυμο, ατομικές και συλλογικές ευθύνες υπάρχουν , και βέβαια υπάρχουν και δεν ήμαστε λίγοι οι συνυπεύθυνοι.Η τοπική Κοινωνία στο σύνολο της έχει μια πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, ίσως ο Εμπορευματικός της χαρακτήρας που τον κουβαλά στην πλάτη της Αιώνες, ίσως ένας ευνουχισμένος Πολιτικός και Κοινωνικός Πολιτισμός που έχει υιοθετηθεί να είναι οι λόγοι που δείχνει τεράστια αποθέματα ανοχής και ποτέ Δημοσίως και με παρρησία δεν προσωποποιεί τις ευθύνες.

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ
Οι κρατούντες έχουν ευθύνη για το χθες, το σήμερα και το αύριο, ο προγραμματισμός και ο τρόπος εκτέλεσης των έργων υποδομής κατά το παρελθόν είναι προβληματικά, όπως είναι και σήμερα, με ευθύνη και των προσώπων και του θεσμικού πλαισίου, αλλά θα έχουν περισσότερες ευθύνες για το αύριο γιατί και πάλι θα εφησυχάσουν και δεν θα προχωρήσουν σε στοχευόμενες παρεμβάσεις και ευαισθητοποίηση του κόσμου.Είδαμε το τοπικό πολιτικό και όχι μόνο σύστημα να προσπαθεί να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες έχει. Κοινώς, ο ένας τα ρίχνει στον άλλονΔεν είναι τοπική πρωτοτυπία, είναι δυστυχώς η Αχίλλειος πτέρνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Καλύπτονται οι πάντες πίσω από το ασαφές Νομοθετικό πλαίσιο του ποιος είναι υπεύθυνος και δίνεται έτσι η δυνατότητα οι ευθύνες να γίνονται μπαλάκι του Πιγκ-Πογκ. Περιφέρεια, Δήμος, Κυβέρνηση, όλοι είναι υπεύθυνοι για όλα και για τίποτα και όταν » η παρρησία» είναι είδος σε ανεπάρκεια τότε δεν υπάρχει υπεύθυνος. Κανένας δεν είναι αθώος, η Διοίκηση γενικά διότι είναι ανίκανη και άτολμη να προγραμματίσει και να εκτελέσει σοβαρά έργα υποδομής και οι πολίτες γιατί εκμεταλλευόμενοι το Νομοθετικό πλαίσιο και την αδράνεια της Διοίκησης παρανομούν. Ο βιασμός του φυσικού περιβάλλοντος εκδικείται, είναι γνωστό οτι» η βία γεννά εκτρώματα», θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας οτι η προστασία του είναι ευθύνη όλων και όχι μόνο της Διοίκησης, όπως επίσης η προστασία μας από ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι ποτέ αποτελεσματική χωρίς και τη δική μας συνδρομή. Αποτελεί Ελληνική και τοπική Παγκοσμίως πρωτοτυπία να περιμένουμε τα πάντα από το Δήμο, την Κυβέρνηση, η την όποια άλλη Υπηρεσία ακόμα και για πράγματα που είναι δική μας υποχρέωση.

Κεντρικη πολιτική σκηνή… Αλλάζει κάτι η μένουμε στα ίδια;
Στα κόμματα και στα πρόσωπα πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές, η ασκούμενη πολιτική θα παραμείνει ως έχει, οι στοχεύσεις που έχουν τεθεί δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί, η ελευθεριότητα στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο που επιθυμούν, οι μισθοί δεν έχουν πιάσει το επίπεδο της απόλυτης πείνας, η ατομική εξαθλίωση δεν έχει φτάσει στο σημείο εξαφάνισης κάθε διάθεσης και δυνατότητας αντίστασης, η συγκέντρωση του πλούτου δεν έχει ολοκληρωθεί, η συλλογική έκφραση και λειτουργία δεν έφτασε στο βαθμό της απόλυτης γελοιοποίησης και οι θεσμοί στον απόλυτο ευτελισμό τους. Έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν, το ερώτημα είναι, ποιοι και πόσοι θα αντέξουν, θα σώσουν τη χώρα(τύφλα τους)όπως λένε και θα αφανίσουν τους πολίτες.

Γραψατε μια επιστολή προς τον Βενιζέλο… Μπορεί να σας ακούσει απο τον …θρόνο του Αντιπροέδρου;
Δεν ενδιαφέρει και δεν σε στεναχωρεί όταν εν γνώσει σου απευθύνεσαι σε τυφλούς στα αυτιά, σε κουφούς στα μάτια και σε ανθρώπους με μυαλά θαλασσωμένα.
Σπέρνεις και όταν έχεις στοιχειώδη αυτογνωσία είσαι βέβαιος οτι κάποιοι σπόροι θα χαθούν, θα τους πάρει ο αέρας, κάποιοι θα πέσουν στα βράχια, κάποιοι όμως θα φυτρώσουν, σε αυτούς ακουμπάς την ελπίδα σου για το αύριο. Στους πολίτες απευθύνομαι και όχι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αυτοί πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει, αυτοί είναι το συλλογικό υποκείμενο, αυτοί είναι που θα υποστούν τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων, αυτοί είναι που θα πρέπει να αντιδράσουν, οι πολίτες και η αξιοπρέπεια τους είναι ο στόχος τους και όχι η περιουσία τους. Η καταλήστευση της περιουσίας τους είναι το μέσο για τον εξευτελισμό τους και την ποδηγέτηση τους.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να στυλώνει τα πόδια σε τρία τέσσερα ζητήματα όπως ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ,ΑΚΙΝΗΤΑ,..θα κρατήσει;
Δυστυχώς δεν πείθει ο γραφειοκρατικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, τις αντιστάσεις του όπως εμφανίζονται τις χρεώνουν στο φόβο της Δημοκοπικής κατρακύλας και όχι στην πίστη και προάσπιση συγκεκριμένης πολιτικής θέσης, τον Καλλικράτη θα του τον χαρίσει ο Σαμαράς, στους πλειστηριασμούς και στον φόρο Ακινήτων θα συμφωνήσουν δήθεν σε αποφάσεις που δεν θα είναι εξοντωτικές για τους αδύναμους πολίτες και έτσι θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Σώσαμε την σοβαρότερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ και με τη δική μας πίεση προστατεύονται ο αδύναμοι από την αρπακτική φοροεπιδρομή της ΤΡΟΙΚΑΣ και η πίτα γερή και ο σκύλος χορτάτος.

Εκλογές βλέπετε στον ορίζοντα;
Εθνικές ΕΚΛΟΓΕΣ, όχι δεν βλέπω, υπάρχουν πάρα πολλοί αποτρεπτικοί παράγοντες, το σκηνικό θα παραμείνει το ίδιο μέχρι τις Δημοτικές και τις Ευρωεκλογές, τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών και η εκτίμηση τους θα καθορίσει τη θέση όλων των κομμάτων στην αφετηρία για τις Εθνικές Εκλογές. Ο χρόνος μέχρι τότε είναι πάρα πολύ μακρύς και η όποια πρόβλεψη παρακινδυνευμένη. Εάν δεν υπάρξουν Διεθνείς αναταράξεις και ανακατατάξεις το πολιτικό σκηνικό ίσως με άλλα πρωταγωνιστικά πρόσωπα θα είναι το ίδιο και θα υπηρετεί τις ίδιες στοχεύσεις. Στην πολιτική κονίστρα το αντίπαλο δέος είναι η γενεσιουργός αιτία παραγωγής πολιτικής, σήμερα δεν υπάρχει αυτό απέναντι στον Κυβερνητικό Συνασπισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαποδυναμώνεται και αυτοαναιρείται, δεν κατάφερε και δεν μπορεί να είναι το » αντίπαλο δέος» και για το ψευδεπίγραφο της εικόνας αναγορεύουν με όλα τα μέσα σε αυτό το ρόλο τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Φωτογραφικό υλικό

Comments

Ο σωσιας του τοπου ξανακτυπα! Που ησουν τοσα χρονια, νομιζεις οτι εσυ και οι ομοιδεατες σου ειστε αμοιροι ευθυνων, δεν εχεις ακομη καταλαβει οτι το μεγαλυτερο κακο στον τοπο, στην χωρα την εχετε κανει εσεις που κρατουσε τα ηνια τοσα χρονια και ειδικα εσυ απο τις θεσεις που περασες και χρησιμοποιησες για δικους σου σκοπους και μονο !!! Απο τις θεσεις που εκμεταλευθηκες τοσα χρονια εσυ και οι¨"συνεργατες σου " !!!! Δες που βρισκεσαι εσυ τωρα, που σε τοποθετησε ο Ροδιακος λαος, συνεχισε να προσπαθεις να βρεις την τυχη σου στα λημερια που συχναζεις και ελπιζεις και ασε τα τροπαρια της..Κασσιανης!!! Προσπαθησε να σωσεις τον ευατον σου, γιατι σωτηρια δεν εχεις και γιατι οπως λες και πιστευεις ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ειδικα για σενα!!! ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!! ,Εκτος αν θελεις να παραμεινεις ψαλτης....

Eι μεν πονηρά πολιτεύεται, τοις θεοίς απαρέσει· ει δε χρηστά, τοις πολίταις.

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...