1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Την ίδρυση τμημάτων μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω ζήτησε ο Μάνος Κόνσολας απο τον Βασίλη Κικίλια

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-30 Ιουλίου 2014-ΘΕΜΑ : ‘’Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Κικίλια. Ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα…

Σύνταξη Verena30 Ιουλίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-30 Ιουλίου 2014-ΘΕΜΑ : ‘’Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Κικίλια. Ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα και της ίδρυσης τμημάτων παράνομης μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω’’
-Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας .
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, που αγγίζει και ξεπερνά το 40% και οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται με τη νέα οργανωτική δομή της.
Ο Βουλευτής αναφερόμενος σε αυτό, έθεσε στον κ.Κικίλια την ανάγκη επανεξέτασης και επαναξιολόγησης αυτής της δομής τονίζοντας ότι το προηγούμενο μοντέλο, με τις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις λειτουργούσε καλύτερα.
Επίσης ο κ.Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό δημόσιας τάξης την ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της αστυνομίας στα νησιά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα οχήματα και τον εξοπλισμό.
Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε από τον κ.Κικίλια να υπάρξει μια πρώτη φάση ενίσχυσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα με προσωπικό, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης αλλά και του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
Σε ότι αφορά το τελευταίο έγινε εκτενής συζήτηση ανάμεσα στον Βουλευτή Δωδεκανήσου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Ο κ.Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό να ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 116 του 2007 που προβλέπει την ίδρυση τμημάτων παράνομης μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω, με την αντίστοιχη στελέχωση τους από συνοριοφύλακες.
Ο κ.Κικίλιας, δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα άμεσα και ανέφερε στο Βουλευτή ότι θα έχει τη δυνατότητα με την επίσκεψη του στη Ρόδο να συνεργαστεί και με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τα ζητήματα αυτά.
Σε δήλωση του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:
« Zήτησα από τον κ.Κικίλια να υπάρξει άμεση ενίσχυση με προσωπικό, σε πρώτη φάση, των υπηρεσιών της αστυνομίας στα Δωδεκάνησα ακόμα και με τη θέσπιση κινήτρων για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα μικρά νησιά.
Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθούν και τα δύο τμήματα συνοριοφυλάκων σε Ρόδο και Κω, όπως προβλεπόταν άλλωστε από το Προεδρικό Διάταγμα 116/2007. Είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τις μεταγωγές».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.