1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5 Μαρτίου 2024 ΘΕΜΑ: «Τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας» Με πρότασή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,…

Σύνταξη Verena5 Μαρτίου 2024 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

5 Μαρτίου 2024

ΘΕΜΑ: «Τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

Με πρότασή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Κόνσολας ζητά τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω.

Η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει την ευθύνη για την εποπτεία και την εφαρμογή των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, επιτελεί τα καθήκοντα ρυθμιστικής αρχής στους τομείς των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων.

Όπως αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να καλύπτει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της, θα πρέπει να έχει αποκεντρωμένα τμήματα στις περιοχές που λειτουργούν τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στην Κω, που υπάρχουν δύο μεγάλα αεροδρόμια που διακινούν σχεδόν 10 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Επισημαίνει ότι στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω  υπηρετούν αερολιμενικοί υπάλληλοι που έχουν την εμπειρία, όχι μόνο διαχείρισης των αναγκών των αεροδρομίων, αλλά και των καθηκόντων της ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής, που σήμερα έχει ανατεθεί στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Τονίζει ότι η λειτουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στη Ρόδο και στην Κω θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσων ελέγχων και εποπτείας στη λειτουργία δύο αεροδρομίων, μείζονος σημασίας και εμβέλειας για τη χώρα και αναφέρει ότι τα δύο αυτά τμήματα θα μπορούν να στελεχωθούν από αερολιμενικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ που υπηρετούν στα δύο αυτά αεροδρόμια και διαθέτουν γνώση, αλλά και εμπειρία, πάνω στο αντικείμενο.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.