1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Θανάσης Μπαράκας: Η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τις επικουρικές συντάξεις

Ρόδος, 04 Σεπτεμβρίου 2021 - Θανάσης Μπαράκας: Η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τις επικουρικές συντάξεις Το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, οδηγεί σε έναν αδίστακτο…

Σύνταξη Verena4 Σεπτεμβρίου 2021 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Ρόδος,  04 Σεπτεμβρίου  2021

- Θανάσης Μπαράκας: Η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τις επικουρικές συντάξεις

Το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε  από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, οδηγεί σε έναν αδίστακτο διπλό εκβιασμό: τόσο απέναντι στους εργαζόμενους, όσο και απέναντι στο ίδιο το κράτος, την πολιτεία, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η εξάρτηση της χώρας μας από την τρόικα, την ΕΚΤ και γενικότερα το ευρωιερατείο των Βρυξελλών.

Ο πρώτος εκβιασμός αφορά την μεγαλύτερη εξάρτηση των εργαζομένων, του προλεταριάτου και πρεκαριάτου από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, από τις χρηματαγορές δηλαδή το βασίλειο του φαντασιακού κεφαλαίου και σε τελική ανάλυση, πρακτικά μια μορφή τζόγου!

Το αποτέλεσμα αυτής της εξάρτησης είναι να κάνει τους φτωχότερους πολίτες να προσεύχονται να κερδίζουν οι πλούσιοι κερδοσκόποι, ώστε να μπορέσουν κι αυτοί «να φάνε ένα καρβέλι ψωμί», έστω κι αν αυτό είναι ανατιμημένο.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Ο δεύτερος αδίστακτος εκβιασμός αφορά την ίδια την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον/την εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών που θα εξαρτάται πλέον πέρα από την παροχή ρευστότητας της ΕΚΤ και από τις διακυμάνσεις των χρηματιστηρίων όσον αφορά το ύψος των συντάξεων που θα καταβάλλονται.Πρόκειται ουσιαστικά για μια αδίστακτη εξάρτηση του κράτους από όσους ελέγχουν τις χρηματαγορές, που δεν είναι άλλοι βεβαίως από την ΕΚΤ και την τρόικα.

Αυτά είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα του νέου ασφαλιστικού της #Μητσοτακης_ΑΕ που όχι μόνο τζογάρει τον κόπο και τον ιδρώτα των

εργαζομένων, αλλά τους καθιστά εξαρτώμενους από την κερδοσκοπία των αφεντικών τους και κάνει τις συντάξεις τους έρμαιο των διαθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και τη λεηλασία οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι πρέπει να αντιπαλέψουν με όλες τους δυνάμεις να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα, διότι στην κυριολεξία πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα πέρα από τις αλυσίδες που τόσο η παρούσα Κυβέρνηση, όσο και ευρύτερα το μνημονιακό τόξο τους έχει δέσει.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.