1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Τα φαβορί και οι εκπλήξεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Με μια διαδικασία – εξπρες καθώς υπάρχει η Σύνοδος Κορυφης της Τετάρτης στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε το απόγευμα της Δευτέρας την εντολη σχηματισμού κυβέρνησης από τον…

Σύνταξη Verena22 Σεπτεμβρίου 2015 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Με μια διαδικασία – εξπρες καθώς υπάρχει η Σύνοδος Κορυφης της Τετάρτης στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε το απόγευμα της Δευτέρας την εντολη σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ορκίστηκε πρωθυπουργός για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, παρέλαβε από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και την Τριτη ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωι θα ανακοινώσει το νέο υπουργικό συμβούλιο. Και όπως ο ίδιος είπε η νέα κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί «διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου».

Η βασική σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τη συμμετοχή 6-7 στελεχών των ΑΝΕΛ, έχει κλειδώσει ωστόσο, οπως έχει δείξει η πραγματικότητα, δεν αποκλείονται εκπλήξεις, ανατροπές και καραμπόλες ακόμη και το τελευταίο λεπτό.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή των βασικών υπουργών του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος προκειμένου να συνεχιστεί το έργο που έχει γίνει και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Για το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του Γ. Χουλιαράκη ακόμα και το όνομα του Ν. Χριστοδουλάκη. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να προκρίνει την λύση του Ευ. Τσακαλώτου ο οποίος θα πλαισιωθεί από τους αν. Υπουργούς Δ. Μάρδα και Τ. Αλεξιάδη. Πάντως, υπο συζήτηση βρίσκεται, η δημιουργία ενός υπερυπουργείου, κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.Σε αυτήν την περίπτωση έχουν ακουστεί τα ονόματα του Γ. Χουλιαράκη και του Νίκου Χριστοδουλάκη.

Για τη θέση του Προέδρου της Βουλής συζητείται το όνομα του Ν. Βούτση αλλά και του Γ. Δραγασάκη με επικρατέστερο τον Ν. Βούτση, καθώς ο κ. Δραγασάκης δεν εμφανίζεται θετικός. Ακουγεται πάντως και το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα χωρίς ομως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Στην περίπτωση που ο Νίκος Βούτσης μετακινηθεί στην Βουλή, για την θέση του υπουργού Εσωτερικών προορίζεται ο Γ. Σακελλαρίδης ή ο Π. Σκουρλέτης εάν αποφασίσει να μετακινηθεί από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, και ο Δ. Βίτσας.

Eπίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτηματικό είναι αν θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.

Στα υπουργεία που υπηρετούσαν αναμένεται να επιστρέψουν οι Π. Σκουρλέτης (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης), Χρ. Σπίρτζης (αν. Υπουργός Μεταφορών) ο Γ. Κατρούγκαλος (υπουργός Εργασίας) οΓιώργος Σταθάκης (υπ. Ανάπτυξης), η Θ. Φωτίου και η Ράνια Αντωνοπούλου ως αναπληρώτριες υπουργοί., ο Χρ. Βερναρδάκης(αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης) Ν. Κοτζιάς (υπ. Εξωτερικών).

Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Π. Κουρουμπλή αλλά και του αν. Υπουργού Γ. Ξάνθου. Οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, Αλ. Φλαμπουράρης και Ν. Παππάς αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις των υπουργών επικρατείας με τις αρμοδιότητες που κατείχαν στο παρελθόν όπως και η Όλγα Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος..

Από τους ΑΝΕΛ αναμένεται να συμμετέχουν στο νέο σχήμα ο Πάνος Καμμένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Τ. Κουίκ και Έλενα Κουντουρά καθώς και η κ. Μ. Κόλλια- Τσαρουχά. Επίσης ο Πάνος Καμμένος φέρεται να έχει ζητήσει να να παραμείνει στο Ναυτιλίας ο εξωκοινοβουλευτικός Χρήστος Ζώης.

Θεωρείται πιθανή η επιστροφή του Γ. Πανούση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η παραμονή του Π. Νικολούδη στο υπουργείο κατά της διαφθοράς όπως και του Π. Πολάκη ως υφυπουργού κατά της διαφθοράς στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για το κρίσιμο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται να παραμείνει ο υπηρεσιακός υπουργός Γ. Μουζάλας ο οποίος είχε τοποθετηθεί με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κ. Δουζίνας ο οποίος εκλέχτηκε βουλευτής στην Α Πειραιά στην θέση του Αρ. Μπαλτά. Ακούγεται επίσης και το όνομα του πανεπιστημιακού καθηγητή και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Γαβρόγλου.

the toc.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.