1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Σύσκεψη- συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία απο την ΟΒ ΑΕΙ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή 18-3-2022 , πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα σύσκεψη- συζήτηση αναφορικά με τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, με κεντρικό ομιλητή…

Σύνταξη Verena24 Μαρτίου 2022 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Την Παρασκευή 18-3-2022 , πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα σύσκεψη- συζήτηση αναφορικά με τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, με κεντρικό ομιλητή μεταπτυχιακό φοιτητή στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών της Ρόδου.

     Ειδικότερα, έγινε αναφορά, στο πώς ζούσαν αυτοί οι δύο λαοί σε Ουκρανία και Ρωσία αδελφωμένοι 70 χρόνια, όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, ενώ σήμερα σκοτώνονται στον πόλεμο για τους ανταγωνισμούς των Ιμπεριαλιστών. Αργότερα πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο της ΚΝΕ με τίτλο «Γιατί η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία». Μετά την κεντρική εισήγηση και τη προβολή, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και οι φοιτητές εξέφρασαν τις απορίες τους και τις ανησυχίες τους γύρω από το πόλεμο.

     Στο τέλος της εκδήλωσης τονίστηκε πως, η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, των άλλων γειτονικών λαών είναι ο αγώνας σε κάθε χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της κάθε χώρας σε αυτόν. Είναι η καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας, αλλά και η καταδίκη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο. Είναι ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπου είναι στρατευμένη η αστική τάξη της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της. Είναι η γνήσια ανθρώπινη λαϊκή αλληλεγγύη, που μπορεί να εκφράζεται με κάθε τρόπο. Είναι η εναντίωση και η απομόνωση της δράσης των εθνικιστικών φασιστικών ομάδων που σπέρνουν το μίσος.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

     Είναι ο αγώνας, για να συντονιστεί η πάλη των λαών, ώστε αυτοί να δώσουν τη διέξοδο από τον πόλεμο, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό τους αντίπαλο. Οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν, στις αστικές τάξεις που τον διευθύνουν και τις κυβερνήσεις τους, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που μας σέρνουν στον πόλεμο ή επιβάλλουν μια δήθεν «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.

     Είναι η αλληλεγγύη και στήριξη των χιλιάδων προσφύγων που αυτήν τη στιγμή εγκαταλείπουν την Ουκρανία θύματα του πολέμου και ταξιδεύουν σε άλλα κράτη της ΕΕ και στη χώρα μας, με τη γνωστή σε όλους σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσεται, όπως έχει συμβεί και σε άλλους λαούς θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων παρά τις «φιλανθρωπικές διακηρύξεις».

Οι λαοί δεν θα ζήσουν καλύτερα, επιλέγοντας εθνικό ή άλλου τύπου εκμεταλλευτή, αλλά νικώντας, καταργώντας το καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Αυτός είναι ο δρόμος, για να βγουν νικητές οι λαοί.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΑΕΙ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.