1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Σε Λέρο και Νίσυρο βρέθηκε η Χρύσα Καραγιάννη.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: «Σε Λέρο και Νίσυρο βρέθηκε η Χρύσα Καραγιάννη. » Την Λέρο και την Νίσυρο είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρύσα Καραγιάννη, όπου…

Σύνταξη Verena7 Μαΐου 2023 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα: «Σε Λέρο και Νίσυρο βρέθηκε η Χρύσα Καραγιάννη.»

Την Λέρο και την Νίσυρο είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρύσα Καραγιάννη, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς αλλά και κατοίκους των δυο νησιών.

Συνοδευόμενη από τον συνυποψήφιό της Γιώργο Κασσάρα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια ο οποίος την ενημέρωσε για τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον της Χρύσας Καραγιάννη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές υγείας του νησιού. Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος η απαξίωση που υφίσταται το δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί της Λέρου είναι μεγάλη με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποστελέχωση του νοσοκομείου του νησιού στο οποίο απασχολείται μόλις 1 αναισθησιολόγος και 1 ιδιώτης νεφρολόγος με μπλοκάκι, ενώ σοβαρότατες είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Στην συνέχεια μετέβη στο νησί της Νισύρου όπου πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη. Κατ΄ιδίαν συνάντηση είχε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Χριστοφή Κορωναίο με τον οποίο είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται και δυσκολεύουν την ζωή των κατοίκων.

Για άλλη μια φορά το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί,. Επί του παρόντος 2 γιατροί, 1 γενικής ιατρικής και 1 άνευ ειδικότητας καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης κατοίκων και επισκεπτών. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εντείνεται η ανασφάλεια των κατοίκων αλλά και να επιβαρύνονται οικονομικά, αφού μη έχοντας άλλο τρόπο αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε γειτονικά νησιά ή ακόμα χειρότερα στην Αθήνα προκειμένου να περιθαλπούν .

 Τα προβλήματα των νησιών ιδιαίτερα των μικρότερων είναι κοινά δήλωσε η Χρύσα Καραγιάννη μετά το τέλος των επισκέψεων. Η λύση τους απαιτεί πολιτικές που ως στόχο έχουν τον άνθρωπο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Πολιτικές που θα εξαλείψουν την ανασφάλεια και θα προσελκύσουν ξανά τους κατοίκους οι οποίοι έχουν επιλέξει για τους παραπάνω λόγους να τα εγκαταλείψουν. Πολιτικές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί ότι θα ασκήσει.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.