1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Σαφές μήνυμα για την άμυνα της χώρας του Μάνου Κόνσολα από το Καστελλόριζο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29 Απριλίου 2023 ΘΕΜΑ: «Σαφές μήνυμα για την άμυνα της χώρας του Μάνου Κόνσολα από το Καστελλόριζο» Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για την άμυνα της χώρας, την παράνομη μετανάστευση και την…

Σύνταξη Verena29 Απριλίου 2023 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  29 Απριλίου 2023

ΘΕΜΑ:  «Σαφές μήνυμα για την άμυνα της χώρας του Μάνου Κόνσολα από το Καστελλόριζο»

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για την άμυνα της χώρας, την παράνομη μετανάστευση και την εξωτερική μας πολιτική, έστειλε ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το Καστελόριζο.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι: «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ενίσχυση των συμμαχιών και του διεθνούς ρόλου της χώρας αλλά και έλεγχος των θαλασσίων συνόρων μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας στη νέα τετραετία:

- Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη τύπου Rafale, 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper.

- Θα υλοποιηθούν προγράμματα για την προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.

- Ενεργοποιείται πενταετές σχέδιο για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

- Θα αξιοποιηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων των οπλιτών που θα αξιοποιήσουν στη ζωή τους ως πολίτες.

-Ολοκληρώνεται, μέχρι  το τέλος του 2025, η επέκταση του Φράχτη του Έβρου και ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος για τη φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων και τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.

«Το Αιγαίο θέλουμε να είναι θάλασσα ειρήνης. Η Ελλάδα, όμως, δεν αποδέχεται την αμφισβήτηση Διεθνών Συνθηκών,  δεν παραχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε κάνει εκπτώσεις», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.