1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την παραχώρηση στο Δήμο Αστυπάλαιας του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ για να μετατραπεί σε πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ - 25 Ιανουαρίου 2021 - ΘΕΜΑ : «Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την παραχώρηση στο Δήμο Αστυπάλαιας του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ για να μετατραπεί σε πολιτιστικό και συνεδριακό…

Σύνταξη Verena25 Ιανουαρίου 2021 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

- 25 Ιανουαρίου 2021

- ΘΕΜΑ : «Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την παραχώρηση στο Δήμο Αστυπάλαιας του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ για να μετατραπεί σε πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας , με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, αλλά και με παρέμβαση του στο Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση, προχωρά σε μία σημαντική πρόταση για την αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αστυπάλαια.

Ο κ. Κόνσολας ζητά τη συνδρομή του Υπουργείου και της ΔΕΗ, για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο, ενώ ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής , μέσα από το Πράσινο Ταμείο.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η Αστυπάλαια μετά την πράσινη επένδυση της εταιρείας Volkswagen, έχει θέσει ως στόχο να μετατραπεί στο πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία.

Σε αυτά τα πλαίσια η κατασκευή ενός πολυχώρου πολιτισμού με όρους και κανόνες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υπηρετεί αυτή την ιδέα και προσδίδει προστιθέμενη αξία και συγκριτικό πλεονέκτημα στο νησί.

Τονίζει ότι to εγχείρημα αξίζει να στηριχθεί και από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού ο στόχος της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε ένα νησί πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ενεργειακής αυτονομίας με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μας αφορά όλους.

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα με δύο τρόπους:

1ον) Να συνδράμει στην προσπάθεια για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο , ο οποίος έχει ήδη έτοιμη έκθεση εκτίμησης της αξίας του από ανεξάρτητο εκτιμητή-μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ.

2ον) Να δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής , μέσα από το Πράσινο Ταμείο», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας που ενημέρωσε σχετικά και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.