1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την κατασκευή αγροτικών δρόμων και αρδευτικών δικτύων στη Ρόδο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22 Νοεμβρίου 2023 ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την κατασκευή αγροτικών δρόμων και αρδευτικών δικτύων στη Ρόδο» Μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία από το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ.…

Σύνταξη Verena22 Νοεμβρίου 2023 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

22 Νοεμβρίου 2023

ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την κατασκευή αγροτικών δρόμων και αρδευτικών δικτύων στη Ρόδο»

Μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία από το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που αναδεικνύει την ανάγκη υλοποίησης έργων και δράσεων στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας  αλλά και της υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων και δικτύων στη Ρόδο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των πυρκαγιών και της κλιματικής αλλαγής στον πρωτογενή τομέα.

Ο Μάνος Κόνσολας προτείνει, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:

1ον: Ειδική προκήρυξη από το Υπουργείο για την υλοποίηση δημόσιων έργων αγροτικής οδοποιίας στις αγροτικές περιοχές της Ρόδου.

2ον: Τη χρηματοδότηση μέσω του Leader ή άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος, εγγειοβελτιωτικών έργων με την κατασκευή αρδευτικών δικτύων, ομβροδεξαμενών στις πυρόπληκτες περιοχές, γεωτρήσεων και αγωγών μεταφοράς νερού της ΔΕΥΑΡ.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή που υπέστη η Ρόδος, υπάρχουν και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ανομβρίας που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην αγροτική παραγωγή.

Η ανομβρία και η έλλειψη αρδευτικών δικτύων έχει προκαλέσει ήδη μείωση της παραγωγής εσπεριδοειδών σε Μαλώνα και Μάσσαρι.

Τονίζει, επίσης, ότι ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε επισκεφθεί τη Ρόδο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με έργα και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.