1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Πλεονάζον προσωπικό σε 21 δήμους - Ανάμεσα τους, οι δήμοι Καρπάθου, Καλύμνου και Κω

Σε αυτούς τους δήμους βρήκε πλεονάζον προσωπικό το ΥΠΕΣ -Στα όπλα Καμίνης και Μπουτάρης «Φωτιά» στους δήμους έχει βάλει η επιστολή και το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα…

Σύνταξη Verena18 Δεκεμβρίου 2013 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Σε αυτούς τους δήμους βρήκε πλεονάζον προσωπικό το ΥΠΕΣ -Στα όπλα Καμίνης και Μπουτάρης

«Φωτιά» στους δήμους έχει βάλει η επιστολή και το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, σύμφωνα με το οποίο 272 δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό της τάξεως των 3.708 υπαλλήλων. Εντονη ήταν η αντίδραση τόσο το Γιώργου Καμίνη, όσο και του Γιάννη Μπουτάρη.

Για τη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδημοτική κινητικότητα χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου- από τότε έχουν αποχωρήσει από τους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί- ενώ για τον πληθυσμό λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία του 2011.

Από αυτά προκύπτει πως στους δήμους απασχολούνται 93.973 υπάλληλοι, ενώ από τη μελέτη προέκυψε πως πλεονάζον προσωπικό έχουν μεταξύ άλλων οι εξής δήμοι, σύμφωνα με πίνακα που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος:

    Δ. Αθηναίων: 667 άτομα
    Δ. Θεσσαλονίκης: 322 άτομα
    Δ. Νίκαιας – Ρέντη: 113
    Δ. Καλλιθέας:73
    Δ. Κηφισιάς: 61
    Δ. Κω: 47
    Δ. Νέας Ιωνίας: 61
    Δ. Πειραιά: 50
    Δ. Μοσχάτου – Ταύρου: 46
    Δ. Χίου: 43
    Δ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού: 40
    Δ. Ελευσίνας: 34
    Δ. Σπάτων-Αρτέμιδος: 31
    Δ. Σάμου: 30
    Δ. Πεντέλης: 28
    Δ. Σύρου: 28
    Δ. Καλυμνίων – 20
    Δ. Καρπενησίου: 18
    Δ. Ηλιούπολης: 12
    Δ. Σαρωνικού: 12
    Δ. Καρπάθου: 12

Αντίθετα, μηδενικό ισοζύγιο εμφανίζει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ έλλειμμα εμφανίζουν οι Δήμοι Λέσβου (53 εργαζόμενοι), Ηρακλείου Κρήτης (20), Ρόδου (15), Θήβας (9) και Γρεβενών.

Στα... όπλα Καμίνης και Μπουτάρης

Εντονη ήταν η αντίδραση του Γιώργου Καμίνη αλλά και του Γιάννη Μπουτάρη στη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών. «Το πρώτο εντυπωσιακό είναι, ότι η εν λόγω μελέτη επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013), παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για τη δύναμη κάθε δήμου. Επιπλέον όμως, τα στοιχεία είναι και λανθασμένα, καθώς στην επιστολή περιλαμβάνονται ειδικότητες, που το ίδιο το υπουργείο έχει ήδη θέσει σε κινητικότητα (π. χ. σχολικοί φύλακες), καθώς και άλλες «αδιευκρίνιστες» ειδικότητες», ανέφερε ο κ. Καμίνης που επισήμανε ακόμη πως η μελέτη θεωρεί ως μόνιμο προσωπικό τους συμβασιούχους, που εργάζονται βάσει ασφαλιστικών μέτρων και εκκρεμεί δικαστική απόφαση.

«Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του τόνισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν δέχεται τη λίστα του υπουργείου για τους 321 εργαζόμενους που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό. Πρόσθεσε πως αν φύγουν οι εργαζόμενοι, ο δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. «Οχι μόνο δεν μας περισσεύουν, μας λείπουν κιόλας», είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση του δήμου στη λίστα οφείλεται και στο μαθηματικό τύπο που υπολογίζει το πλεονάζον προσωπικό, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν μπορεί να εφαρμόζεται ο ίδιος τύπος για όλους τους δήμους.

Πηγή: Σε αυτούς τους δήμους βρήκε πλεονάζον προσωπικό το ΥΠΕΣ -Στα όπλα Καμίνης και Μπουτάρης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/135560#ixzz2nqg0AGlR

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.