1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

« Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Βόρεια Δωδεκάνησα»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 28 Απριλίου 2026 ΘΕΜΑ: « Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Βόρεια Δωδεκάνησα» Μέσα από μια νέα κοινοβουλευτική…

Σύνταξη Verena28 Απριλίου 2026 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

28 Απριλίου 2026

ΘΕΜΑ: « Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Βόρεια Δωδεκάνησα»

Μέσα από μια νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας ζητά την πρόσθετη ενίσχυση  με προσωπικό των υπηρεσιών της Β΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου αλλά και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων  μέσα από τις έκτακτες μεταθέσεις προσωπικού.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η  ενίσχυση της Β΄Αστυνομικής Διεύθυνσης με 42 αστυνομικούς δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί δεδομένα προβλήματα και ελλείψεις και από τη στιγμή που οι θέσεις στις οποίες υπηρετούν αστυνομικοί καλύπτουν τα δύο τρίτα της οργανικής της δύναμης.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Τονίζει ότι:

α) Στο αεροδρόμιο της Κω υπηρετούν 10 αστυνομικοί ενώ το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το 7ο αεροδρόμιο στην Ελλάδα με τις περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις.

β) Υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου.

γ) Απαιτείται η ενίσχυση με προσωπικό των νέων υπηρεσιών που έχουν δημιουργηθεί όπως είναι το Τμήμα Τροχαίας,το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης,το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κω

δ) Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Νισύρου και Αστυπάλαιας, νησιών που καταγράφουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος, είναι υποστελεχωμένοι.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καλύπτει τις ανάγκες αστυνόμευσης και διαβατηριακού ελέγχου σε λιμάνια και αεροδρόμια σε μια πολυνησιωτική περιοχή αφού στην  αρμοδιότητα της εμπίπτουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε Κω, Κάλυμνο, Πάτμο, Λέρο, Λειψοί, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Τήλο και Αγαθονήσι.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.