1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να συμπεριληφθούν και οι πολίτες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση αγοράς tablet, laptop και υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-22 Σεπτεμβρίου 2014-ΘΕΜΑ: ‘’Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να συμπεριληφθούν και οι πολίτες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση αγοράς tablet, laptop…

Σύνταξη Verena22 Σεπτεμβρίου 2014 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-22 Σεπτεμβρίου 2014-ΘΕΜΑ: ‘’Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να συμπεριληφθούν και οι πολίτες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση αγοράς tablet, laptop και υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο’’

Πρόταση στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Κωνσταντινόπουλο, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», που εξαγγέλθηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Το πρόγραμμα προβλέπει την χρηματοδότηση πολιτών, δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, για την αγορά υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο, tablet ή laptop. Η αγορά θα γίνεται με ειδικό κουπόνι.
Δυστυχώς, στην προκήρυξη του έργου δεν συμπεριλαμβάνεται η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το πρόγραμμα απευθύνεται σε 8 μόνο Περιφέρειες.
Ο κ. Κόνσολας, στην παρέμβασή του, ζητά από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης να εκδώσει Υπουργική Απόφαση ανακατανομής πόρων, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες υπάρχουν δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, που δεν πρέπει να αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ τονίζει και την ανάγκη μείωσης του ψηφιακού χάσματος, αλλά και την ανάγκη πρόσβασης όλων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:
«Γνωρίζω ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για να ενταχθεί και η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στο πρόγραμμα. Για αυτό ζήτησα από τον Υφυπουργό την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα αποδεσμεύει την κατανομή πόρων.
Κάποιοι ενδέχεται να έχουν ακόμα την ψευδή εικόνα ότι στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες κατοικούν πλούσιοι. Και όμως υπάρχουν και εδώ δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, άνθρωποι που έχουν ανάγκη και πρέπει να χρηματοδοτηθούν για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και για να προμηθευτούν tablet ή laptop.
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ.Κόνσολα έχει ως εξής:



Αξιότιμο Κύριο
Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο
Υφυπουργό Ανάπτυξης

Κύριε Υπουργέ
Η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, αποτελούν δεδομένους στόχους.
Το Πρόγραμμα ‘’ Ψηφιακή Αλληλεγγύη’’ , που προβλέπει την χρηματοδότηση πολιτών, δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, προκειμένου να προμηθευτούν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ταμπλέτα ή φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, απευθύνεται σε 8 μόνο Περιφέρειες της Χώρας.
Στις Περιφέρειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μία περιφέρεια στην οποία υπάρχουν δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και κυρίως υπάρχει η αναγκαιότητα μείωσης του ψηφιακού χάσματος και της πρόσβασης των πολιτών στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι μόλις 80 εκ. ευρώ και είναι δεδομένο ότι μπορεί να αυξηθεί αλλά κυρίως θα πρέπει να ενταχθούν και άλλες Περιφέρειες, όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πρόγραμμα.
Είναι συνεπώς επιβεβλημένη η έκδοση υπουργικής απόφασης από την πλευρά σας, που να δίνει τη δυνατότητα αποδέσμευσης πόρων προκειμένου να ενταχθεί και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πρόγραμμα.
Οφείλω επίσης να σας επισημάνω ότι έχει συντελεστεί ήδη μία δυσμενής διάκριση εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην κατανομή των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, αφού Δωδεκάνησα και Κυκλάδες θεωρούνται ‘’πλούσιες’’ περιφέρειες με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερη κατανομή πόρων. Φυσικά όλα αυτά προκύπτουν από στοιχεία του 2008 και δεν λαμβάνουν υπόψιν τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας αλλά και το γεγονός ότι το υπολογιζόμενο ΑΕΠ οφείλεται στα 4 μεγάλα νησιά του Ν.Αιγαίου.
Σε κάθε περίπτωση, στο Νότιο Αιγαίο, υπάρχουν δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υπηρεσιών ψηφιακής αλληλεγγύης.
Να τύχουν χρηματοδότησης για υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο ή για την αγορά ταμπλέτας ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Αναμένω την απάντηση και τις ενέργειες σας σε μία πρόταση δίκαιη και ρεαλιστική.

Με εκτίμηση
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.