1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Ολομέτωπη επίθεση Νικητιάδη κατά της Κυβέρνησης για την ακρίβεια - Να ζητήσει συγνώμη η ΝΔ από τα νοικοκυριά που δεν βγάζουν το μήνα τους

Ολομέτωπη επίθεση Νικητιάδη κατά της Κυβέρνησης για την ακρίβεια Να ζητήσει συγνώμη η ΝΔ από τα νοικοκυριά που δεν βγάζουν το μήνα τους Ολομέτωπη επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής…

Σύνταξη Verena10 Νοεμβρίου 2023 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Ολομέτωπη επίθεση Νικητιάδη κατά της Κυβέρνησης για την ακρίβεια

Να ζητήσει συγνώμη η ΝΔ από τα νοικοκυριά που δεν βγάζουν το μήνα τους

Ολομέτωπη επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης για την ανικανότητα της και τα ψέματα που έχει πει στους Έλληνες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο κ. Νικητιάδης  τόνισε πως «η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα». Ο επικεφαλής του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε   την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2101 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για την τροποποίηση της Οδηγίας (ΕΕ) 2013/34 όσον αφορά στη δημοσιοποίηση στοιχείων φορολογίας εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα - Επικαιροποίηση εθνικής νομοθεσίας για τις υποχρεώσεις δημοσιότητας των εταιρειών και άλλες επείγουσες διατάξεις», στην οποία ο κ. Νικητιάδης μετείχε ως ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Στην πρωτολογία του  ο κ. Νικητιάδης έστρεψε τα βέλη του  στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, παραθέτοντας στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν αποτελεσματικά μέτρα κατά της ακρίβειας προστατεύοντας τους καταναλωτές τους.  Μιλώντας με παραδείγματα ο κ. Νικητιάδης, κατέρριψε το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας  «πως μόνο η Κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία για να μειωθούν οι τιμές, με βιομηχανίες», τονίζοντας ότι «Η Γαλλική  κυβέρνηση κατάφερε να «παγώσει» τις τιμές σε 5.000 προϊόντα, στην Ιταλία η Κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με την Κλαδική Ομοσπονδία Τροφίμων για μειώσεις των τιμών και έθεσαν σε ισχύ αυτό που ονόμασαν «τρίμηνο κατά του πληθωρισμού, από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου.  Οι ιταλικές καταναλωτικές οργανώσεις εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και υπολόγισαν πιθανή εξοικονόμηση 4 δις για τα νοικοκυριά».

Αποδομώντας πλήρως το μέτρο της «μόνιμης μείωσης τιμής» που νομοθέτησε η Κυβέρνηση, ο τ.υφυπουργός παρουσίασε στοιχεία όπου το ίδιο προϊόν ιδίου βάρους έχει τιμή μεγαλύτερη μετά την ένταξη του στο μέτρο «μόνιμης μείωσής τιμής» της Κυβέρνησης από ότι προηγουμένως.  Παραλλήλως καταθέτοντας  συγκεκριμένα τεκμήρια  ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στις τεράστιες διαφορές τιμών σε ολόιδια βασικά προϊόντα μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας με τα ελληνικά να είναι πολλαπλώς ακριβότερα. Σε ποσοστό μάλιστα που σε πολλά είδη η τιμή να είναι κατά 40%-50% υψηλότερη.

Εκθέτοντας για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση για τα ψέματα της ο κ. Νικητιάδης έδωσε στοιχεία της Eurostat που αποδεικνύουν τις σημαντικές μειώσεις τιμών σε σιτηρά, γάλα και βούτυρο που αγγίζουν και το 38% στην Ε.Ε και στην Ελλάδα η μείωση δεν ξεπέρασε το 6%.  Στην πρωτολογία του ο κ. Νικητιάδης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε βασικά είδη, υπογραμμίζοντας πως 21 χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στη μείωση. Ταυτοχρόνως σημείωσε πως θα πρέπει να ενισχυθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να μπορούν να υλοποιήσουν ουσιαστικούς ελέγχους και να ενισχυθεί το καταναλωτικό κίνημα.

Στη δευτερολογία του ο κ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στον κ. Σκρέκα τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη τόσο απο τα νοικοκυριά που δε βγάζουν το μήνα, όσο  και από την πραγματικότητα, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης δε γνωρίζει τις δηλώσεις ομοϊδεατών του για μη μείωση του ΦΠΑ από άλλες χώρες.  Καυτηρίασε τη στάση του υπ. Ανάπτυξης καθώς δεν είπε κουβέντα για τα τεκμηριωμένα στοιχεία  που παρέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου για τις τεράστιες διαφορές τιμών σε βασικά είδη μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας με τη χώρας μας να  είναι πολύ ακριβότερη.  Τέλος ο επικεφαλής του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης έθεσε το ερώτημα γιατί άργησαν οι έλεγχοι στις δύο πολυεθνικές που επιβεβαιώθηκαν πρόστιμα  από τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε ενημερώσει την Κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης  από το Μάρτιο ότι υπάρχουν κερδοσκοπικά φαινόμενα στην αγορά και γιατί πέρασαν τόσοι μήνες αφήνοντας την αισχροκέρδεια να μαστίζει  τα ελληνικά νοικοκυριά σε βαθμό που έφθανε το 362%.

            Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη:

            https://youtu.be/jJT7uki5D-8?si=WersTYFxt09Mv41K

Απόσπασμα απο την τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη:

            https://youtu.be/I88VR1SGqiI?si=B19T0Vj5AhpMCwB4

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.