1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Νικητιάδης στη Βουλή ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ: Πολιτική υποκρισία Μητσοτάκη για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα

Νικητιάδης στη Βουλή ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ: Πολιτική υποκρισία Μητσοτάκη για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, τη μεταφορά…

Σύνταξη Verena18 Δεκεμβρίου 2025 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Νικητιάδης στη Βουλή ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ: Πολιτική υποκρισία Μητσοτάκη για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ

Την πολιτική υποκρισία του κ. Μητσοτάκη στο θέμα του «διαλόγου» για τον πρωτογενή τομέα, ανέδειξε κατά την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ τ. Υφυπ. Πολιτισμού - Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και λοιπές διατάξεις», στη Βουλή, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025. Όπως τόνισε, μετά από χρόνια μονομερών αποφάσεων, ελλείμματος διαβούλευσης και πλήρους απουσίας ουσιαστικής συμμετοχής της κοινωνίας και των φορέων, η Κυβέρνηση εμφανίζεται αιφνιδίως να ζητά διακομματικό διάλογο «κατόπιν εορτής» και υπό πίεση, την ώρα που κρίσιμες επιλογές έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ο κ. Νικητιάδης υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση δεν κάλεσε ποτέ σε ουσιαστικό διάλογο για κρίσιμα εθνικά και θεσμικά ζητήματα, όπως η Παιδεία και η Συνταγματική Αναθεώρηση, και σήμερα προτείνει τον διάλογο στον Πρωτογενή Τομέα, την ώρα που ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη μεταφερθεί στην ΑΑΔΕ.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στάθηκε ιδιαιτέρως στην τροπολογία για το Ελβετικό Φράγκο, καταγγέλλοντας ότι κατατέθηκε «μεσάνυχτα», χωρίς διαβούλευση και χωρίς θεσμική επεξεργασία. Τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή είναι καθ’ υπαγόρευση των τραπεζών και των funds, Όπως σημείωσε, η τροπολογία δεν αποκαθιστά την ισονομία, δημιουργεί νέες αδικίες και κινείται ενάντια στη λογική της κοινωνικής δικαιοσύνης. Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη από το 2022 καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που δίνει πραγματική λύση στο πρόβλημα, υπέρ των δανειοληπτών και όχι των ισχυρών υπογραμμίζοντας πως η άποψη των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο είναι κατά των προτάσεων που έχει η κυβερνητική τροπολογία.

Αναφερόμενος στη βασική ενότητα του νομοσχεδίου, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί έναν πακτωλό πόρων χωρίς διαφάνεια, συμμετοχή και συνολικό σχέδιο. Επισήμανε ότι τα ποσά που διακυβεύονται είναι τεράστια. «Με ποιον συζητήθηκαν; Με ποιον αποφασίστηκαν; Και κυρίως, πώς κατευθύνθηκαν αυτοί οι πόροι ώστε να αλλάξουν πραγματικά το παραγωγικό πρότυπο της χώρας;» διερωτήθηκε, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σημειώνοντας ότι τα κονδύλια αυτά δεν συνδέονται με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το δημογραφικό, τις νέες τεχνολογίες και την έρευνα.

Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε την εμμονή της Κυβέρνησης στη συγκεντρωτική διαχείριση και τη δημιουργία πολλών διακριτών ταμείων οδηγεί σε «υπουργικά βιλαέτια», που ενισχύουν σχέσεις εξάρτησης της αυτοδιοίκησης και της αγοράς από το κέντρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, είναι η πρόβλεψη μόλις 30 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα στο ΕΠΑ της περιόδου 2026 - 2030, ένα ποσό που, όπως τόνισε, αποδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την αγροτική ανάπτυξη. Παραλλήλως, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία με την Ελλάδα να παραμένει προτελευταία στην Ε.Ε. σε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και να βρίσκεται προτελευταία σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. «Με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης, για να ξανασυναντήσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα χρειαστούμε πάνω από τρεις δεκαετίες», τόνισε.

Για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, ο Γιώργος Νικητιάδης μίλησε για «ομολογία αποτυχίας» και «διοικητική ανικανότητα». Υπενθύμισε ότι από το 2019 έως σήμερα έχουν αλλάξει επτά διοικήσεις στον Οργανισμό και έξι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, γεγονός που - όπως είπε - αποδεικνύει πλήρη αποσυντονισμό. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση γνώριζε τα προβλήματα, αλλά δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει, ενώ το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μόνον όταν επενέβη η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησης του ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής, υπογράμμισε ότι η ΑΑΔΕ είναι μηχανισμός είσπραξης δημοσίων εσόδων, όχι φορέας διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων.

Video : https://youtu.be/_ilJVfQVlfc

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.