1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Νικητιάδης: Ψίχουλα διαθέτει η Ν.Δ με τον αναπτυξιακό νόμο - Απαξιώνουν τον τουρισμό μας

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ:ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η Ν.Δ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ. Απαξιώνουν τον τουρισμό μας - Πλήρη αδιαφορία για την τουριστική ανάπτυξη επιδεικνύει η Ν.Δ με τα πενιχρά ποσά που διαθέτει για να…

Σύνταξη Verena24 Ιανουαρίου 2023 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ:ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η Ν.Δ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ.

Απαξιώνουν τον τουρισμό μας

- Πλήρη αδιαφορία για την τουριστική ανάπτυξη επιδεικνύει η Ν.Δ με τα πενιχρά ποσά που διαθέτει για να επιχορηγηθούν όσες επιχειρήσεις τουρισμού υπαχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως. Η Ν.Δ αντί να ενισχύει τις τουριστικές επιχειρήσεις μέσω του νέου Αναπτυξιακού νόμου  (4487/2022) στην ουσία τις καταδικάζει σε στασιμότητα.

Ταυτοχρόνως, η πρόβλεψη του νέου νόμου για υποχρεωτική προέγκριση του αναπτυξιακού σχεδίου από τράπεζα που συμβαίνει για πρώτη φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Από τη μία προστίθενται εμπόδια γραφειοκρατικού τύπου και από την άλλη τα προς διάθεση ποσά είναι πενιχρότατα. Η Ν.Δ δεν μπορεί προφανώς να αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο που τη συνδέει με τα «μεγάλα πορτοφόλια». Στη  Ν.Δ δεν έχουν αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ο τουρισμός μας με την έλλειψη προσωπικού, το ενεργειακό κόστος και τις αυξήσεις.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Για του λόγου το αληθές, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν στο Ν. Αιγαίο για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο, ανέρχονται σε 130. Δηλαδή τα 120 περίπου σχέδια, δεν θα τύχουν καμίας ενίσχυσης αφού το προς διάθεση-επιχορήγηση ποσό στην περιοχή Ν. Αιγαίου ανέρχεται σε 13 έως 15 εκατομμύρια συνολικώς.

Στο Ν. Αιγαίο υπάρχουν 111.512 δωμάτια και 223.681 κλίνες στις ξενοδοχειακές μονάδες, που αντιστοιχούν στο 25,7% & 26,1% αντίστοιχα της συνολικής δυναμικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας. Ταυτοχρόνως συγκεντρώνονται εδώ οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, με το μέσο μέγεθος των ξενοδοχείων να ανέρχεται σε 52 δωμάτια, έναντι 43 δωματίων για το σύνολο της χώρας. Αυτό σημαίνει αυξημένες ανάγκες  για πόρους που απαιτούνται για εκσυγχρονισμό των μονάδων.

Με αφορμή τη δυσάρεστη αυτήν εξέλιξη που οδήγησε και σε σχετική επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση (την οποία συνυπογράφουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς των Δωδεκανήσων),  ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης αλλαγής δήλωσε:

«Ο λαλίστατος αρμόδιος υπουργός τουρισμού, μοιάζει να έχει πάθει αφωνία μπροστά στα περιγραφόμενα που αφορούν πρωτίστως  το δικό του υπουργείο. Χαιρετίζω και συνυπογράφω την επιστολή των επαγγελματιών του Τουρισμού, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, γεγονός όμως που δεν έχει γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του, αναδεικνύει ως στρατηγικές για τον τουρισμό μας την γεωγραφική και χρονική επέκταση του, με ταυτόχρονη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ο Τουρισμός μας, αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Και τουρισμός χωρίς στήριξη από το κράτος, δεν μπορεί να γίνει ποτέ ανταγωνιστικός. Δυστυχώς η κυβέρνηση, όπως για πολλά άλλα μεγάλα θέματα, μοιάζει να στέλνει την τουριστική ανάπτυξη στις γνωστές καλένδες…»

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.