1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Νικητιάδης προς Κικίλια: Σταματήστε την εγκατάλειψη του Αγαθονησίου και των ακριτικών νησιών μας

Νικητιάδης προς Κικίλια: Σταματήστε την εγκατάλειψη του Αγαθονησίου και των ακριτικών νησιών μας Στις ναυτιλιακές εταιρίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την…

Σύνταξη Verena3 Δεκεμβρίου 2025 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Νικητιάδης προς Κικίλια: Σταματήστε την εγκατάλειψη του Αγαθονησίου και των ακριτικών νησιών μας

Στις ναυτιλιακές εταιρίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του Αγαθονησίου το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπ. Πολιτισμού - Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή την επιδείνωση της κατάστασης στο νησί και την αυξανόμενη αγωνία των κατοίκων για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με το πρόσφατο έγγραφό του Υπουργείου προς τις εταιρίες που εκτελούν τα δρομολόγια, αποφεύγει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και επιχειρεί να μεταθέσει το πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές εταιρίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ζητώντας ουσιαστικώς από αυτές να «συνεννοηθούν» μεταξύ τους.

Ο κ. Νικητιάδης καλεί τον Υπουργό Ναυτιλίας να παρέμβει άμεσα και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και πιεζόμενο από το Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κόττορο, με έγγραφό του προς τις τρεις ναυτιλιακές εταιρίες που εκτελούν τα δρομολόγια ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού στις ίδιες τις εταιρίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντί να αναλάβει το ίδιο τις ευθύνες του. Ζητά απλώς να «συνεννοηθούν» με τον Δήμαρχο, την ώρα που, όπως ενημερώθηκα,  εκείνες παραμένουν αδιάφορες.

Όταν το τελευταίο δρομολόγιο είναι τη Δευτέρα και το επόμενο την Παρασκευή, το Αγαθονήσι μένει για μέρες αποκλεισμένο από τη Σάμο και την υπόλοιπη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για υγεία, φάρμακα, τροφοδοσία και βασικές υπηρεσίες.

Αναμένοντας την απάντηση της ερώτησης που κατάθεσα στη Βουλή, καλώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να παρέμβει τώρα, καθορίζοντας ο ίδιος τις ημέρες και τη συχνότητα των δρομολογίων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νησιού».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.