1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Νερό και συγκοινωνίες: Δημόσια αγαθά που πρέπει να προστατευτούν – Οι επιχειρήσεις όμως να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5.12.2013 Το νερό και οι συγκοινωνίες, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, είναι ύψιστα δημόσια, κοινωνικά αγαθά που πρέπει να παρέχονται σε επάρκεια, καλή ποιότητα και στο χαμηλότερο δυνατό…

Σύνταξη Verena5 Δεκεμβρίου 2013 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5.12.2013

Το νερό και οι συγκοινωνίες, ειδικά σε τοπικό επίπεδο,  είναι ύψιστα δημόσια, κοινωνικά αγαθά  που πρέπει να παρέχονται σε επάρκεια,  καλή ποιότητα και στο χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες. Υπό την έννοια αυτή δε νοείται η παραχώρηση τους ή η πώλησή τους σε συμφέροντα που τελικό σκοπό έχουν το μεγαλύτερο κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Στην περίπτωση μάλιστα που οι υπηρεσίες αυτές είναι μονοπωλιακές, ο κίνδυνος να  μετατραπούν οι υπηρεσίες αυτές σε εμπόρευμα και μάλιστα ακριβό για τους πολίτες είναι κάτι περισσότερο από πιθανός. Ειδικά το δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και 1.884.790 ευρωπαίοι πολίτες έχουν με την υπογραφή τους ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν εγγυημένη παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και να σταματήσει η ώθηση για την απελευθέρωση των υπηρεσιών αυτών που θα οδηγήσει αυτόματα σε αύξηση της τιμής τους.  
Από την άλλη πλευρά όμως οι δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ότι η λειτουργία τους θα πρέπει να είναι αποτελεσματική, οικονομική, διαφανής και πάντα προς όφελος των πολιτών. Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις, κυρίως στη ΔΕΥΑΡ, δε δείχνουν ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να κατανοήσουν οι διοικούντες τις επιχειρήσεις αλλά και μέρος των υπαλλήλων ότι οι εταιρείες έγιναν για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι για το βόλεμα αιρετών και υπαλλήλων.
Σε μια κρίσιμη εποχή για τις υποδομές του νησιού που θα πρέπει να διαχειριστούμε μεγάλα έργα υποδομών όπως το Φράγμα Γαδουρά και μεγάλα αποχετευτικά έργα, αλλά και να εξυπηρετήσουμε συγκοινωνιακά με τον καλύτερο τρόπο τα εκατομμύρια των επισκεπτών, δεν είναι δυνατόν ούτε να διανοηθούμε τη διακοπή της λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, ούτε με την κατάργησή τους από την κυβέρνηση ούτε όμως μέσω της υπονόμευσης της λειτουργίας αυτών των οργανισμών από τον ίδιο το Δήμο.
Οι  πολίτες λοιπόν της Ρόδου που  μέχρι σήμερα  στηρίζουν διαχρονικά και τις δύο εταιρίες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο λαό της Ρόδου ζητάνε να μην καταργηθούν αλλά να αναβαθμιστούν, να αναλάβουν μεγαλύτερο και αποδοτικότερο έργο επ’ ωφελεία του περιβάλλοντος, της κοινωνίας αλλά και της τοπικής οικονομίας. Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να επανασχεδιάσει την λειτουργία των δύο επιχειρήσεων σε υγιή βάση προς όφελος του Ροδιακού  λαού.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.