1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Νέα παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να διευκολυνθεί η μετάκληση εργαζομένων από τρίτες χώρες για να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19 Φεβρουαρίου 2025 ΘΕΜΑ: «Νέα παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να διευκολυνθεί η μετάκληση εργαζομένων από τρίτες χώρες για να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού» Ένα ακόμα υπαρκτό…

Σύνταξη Verena19 Φεβρουαρίου 2025 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

19 Φεβρουαρίου 2025

ΘΕΜΑ: «Νέα παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να διευκολυνθεί η μετάκληση εργαζομένων από τρίτες χώρες για να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού»

Ένα ακόμα υπαρκτό πρόβλημα αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Πρόκειται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία  μετάκλησης προσωπικού από τρίτες χώρες προκειμένου να καλυφθούν θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας ζητά:

1ον: Από το Υπουργείο Εσωτερικών να εξετάσει τη δημιουργία Ειδικού  Τμήματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα εξετάζει αποκλειστικά τις μετακλήσεις των εργατών από τρίτες χώρες και θα ενισχυθεί με προσωπικό αφού οι ανάγκες δεν είναι μόνο μεγάλες αλλά είναι και πιεστικές αφού η έναρξη της τουριστικής περιόδου βρίσκεται προ των πυλών.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Όλα αυτά με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας καταγράφεται στο Νότιο Αιγαίο.

2ον: Από το Υπουργείο Εξωτερικών να εξετάσει τη δυνατότητα διευκόλυνσης της διαδικασίας, απλουστεύοντας τις διαδικασίες ελέγχου και επεκτείνοντας την ισχύ της βίζας για τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες και εφόσον έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα κομβικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα για περιοχές όπως το Νότιο Αιγαίο.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι σήμερα η αίτηση μετάκλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες κατατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει 2 μήνες τουλάχιστον αναμονή για την εξέταση του φακέλου ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης, ενώ στη συνέχεια, ο φάκελος θα πρέπει να διαβιβαστεί στην εκάστοτε Πρεσβεία για έλεγχο, ο οποίος διαρκεί άλλους περίπου δύο με τρεις μήνες.

Παράλληλα,  η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.