1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο

Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο Η πλήρης απαξίωση του ευαίσθητου τομέα της Πρόνοιας από την κυβέρνηση και η εγκατάλειψη των δομών της,…

Σύνταξη Verena26 Ιανουαρίου 2024 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο

Η πλήρης απαξίωση του ευαίσθητου τομέα της Πρόνοιας από την κυβέρνηση και η εγκατάλειψη των δομών της, έχουν  φτάσει στο όρια των σωματικών και ψυχικών αντοχών το προσωπικό στο Παράρτημα  Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ν. Αιγαίου. Έχουν προκαλέσει ανάλογες επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη στη δομή, κλιμακίου του ΚΚΕ με τους Γιάννη Αγγέλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, τη Μαρία Χατζηγιάννη περιφερειακή σύμβουλο και Τάσο Γιουρούκογλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, η τραγική υποστελέχωση της δομής καθιστά αδύνατη την ασφαλή κάλυψη με επαρκείς βάρδιες, για την φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται. Το πρόβλημα αυτό οδήγησε πρόσφατα τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Ενα σημαντικό μέρος του προσωπικού είναι οι συμβασιούχοι λόγω COVID, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου 2024 και η κυβέρνηση αρνείται την μονιμοποίησή τους, παρ’ όλο που σε περίπτωση απόλυσής τους, η λειτουργία των δομών θα είναι αδύνατη.

Επίσης εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχουν προμήθειες για τη σίτιση, λόγω αρνήσεων των προμηθευτών  να υπογράψουν ετήσια σύμβαση με τη Διοίκηση, με αποτέλεσμα να στηρίζεται η σίτιση των παιδιών σε ό,τι μπορεί να εξασφαλιστεί από δωρεές και φιλανθρωπίες!

Ακόμη και προμήθειες φέρνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τα σπίτια τους, -παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, λόγω ακρίβειας και χαμηλών μισθών- οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα μείνουν νηστικά τα παιδιά που φροντίζουν!

Επιπλέον οι υποδομές που στεγάζονται τα παιδιά είναι ακατάλληλες, ασυντήρητες, και το κράτος με την αδιαφορία του, καταδικάζει αυτά τα παιδιά να εξακολουθούν να  βιώνουν απαράδεκτες καταστάσεις στη ζωή τους. Ούτε στο προαύλιο της δομής δεν μπορούν να βγουν να παίξουν, γιατί δεν υπάρχει φύλακας!

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ελλείψεις και οι ανάγκες ολοκληρωμένα, απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές τουΚέντρουΚοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ αυτών και τουΠαραρτήματοςΠροστασίας του Παιδιού στηΡόδο, όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τροφοδοσία με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου.
  • Αμεση επίλυση του κτηριακού προβλήματος στο ΠαράρτημαΠροστασίας του Παιδιού στη Ρόδο, για να εξασφαλιστούν ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους.

Μπροστά στην εγκληματική αυτή πολιτική σε βάρος των ανυπεράσπιστων παιδιών το ΚΚΕ βάζει όλες του τις δυνάμεις, στον αγώνα για να μπει τέλος στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην κακοποίηση του παιδιού, για μια κοινωνία που στοκέντροτης θα είναι το παιδί, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.