1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Ν. Σαντορινιός:  Σε τάξεις των 25 μαθητών, ΔΕΝ «μένουμε ασφαλείς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Σε τάξεις των 25 μαθητών, ΔΕΝ «μένουμε ασφαλείς» Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Μαζί» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη, ήταν σήμερα καλεσμένος ο βουλευτής…

Σύνταξη Verena26 Αυγούστου 2020 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός:  Σε τάξεις των 25 μαθητών, ΔΕΝ «μένουμε ασφαλείς»  

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Μαζί» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη, ήταν σήμερα καλεσμένος ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου άσκησε κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε την αναγκαιότητα συγκρότησης τάξεων έως 15 μαθητών, εύρεσης χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς και προσλήψεων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών και ειδικοτήτων.

https://www.youtube.com/watch?v=DHqVufo_C24

Οι μύθοι του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

«Το ποσό των 10 εκ. που ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, ως ένα αποτρεπτικό κόστος για τη λειτουργία πρωί- απόγευμα των σχολείων, είναι μυθικό. Αν κανείς το υπολογίσει με βάση το μισθολόγιο των καθηγητών, θα δει ότι αφορά σε προσλήψεις πάνω από 200.000 εκπαιδευτικών! Τα 10 εκ ειπώθηκαν για να τρομάξουν τους πολίτες, προσπαθώντας να τους πείσουν ότι μια άλλη λειτουργία των σχολείων δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ας κάνουν επιτέλους έναν σοβαρό υπολογισμό στην Κυβέρνηση κι ας μας πουν πόσο χρειάζεται για κάθε αναπληρωτή».

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

«Η δικαιολογία ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι 17, κρύβει την αλήθεια η οποία είναι ότι στα αστικά κέντρα, πάνω από 1.000.000 παιδιά θα κάνουν μάθημα 25 ανά τάξη».

Άλλα μέτρα προστασίας για τους πολίτες, και άλλα για τους μαθητές

«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση, την ίδια ώρα που ζητά από τους πολίτες να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, απόσταση 1,5 μέτρου, κα), να στοιβάζει 25 παιδιά σε αίθουσες 30 τμ, και να αυξάνει τον αριθμό των μαθητών, στις τάξεις, στους 25. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη έγινε από την Κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, και ήταν μια απίστευτα τραγική επιλογή».

Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στις τάξεις, όχι όμως στοιβαγμένα στις αίθουσες

«Εμείς υποστηρίζουμε αυτό ακριβώς που λένε οι ειδικοί: ότι σαφώς πρέπει να υπάρχουν λιγότερα παιδιά εντός των τάξεων. Το εκπαιδευτικό έτος πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, όχι με εκ περιτροπής μαθήματα, με 10- 15 παιδιά ανά τάξη και με περισσότερους εκπαιδευτικούς. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν το Υπουργείο μεριμνήσει για περισσότερες αίθουσες και περισσότερους εκπαιδευτικούς. Η υγεία των πολιτών και των παιδιών, είναι πάνω από όλα».

«Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει τα χρήματα που απαιτούνται και να τα διαθέσει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. 37δις απόθεμα άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αν δεν διατεθούν τώρα χρήματα για την ασφάλεια των πολιτών και των παιδιών, θα οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown, με μεγαλύτερο κόστος, για την οικονομία αλλά και για την υγεία των πολιτών, από αυτό που τώρα προϋπολογίζει η κα. Κεραμέως. Και αυτό θα είναι ευθύνη των επιλογών της Κυβέρνησης».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.