1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Ν. Σαντορινιός σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στο νησί της Καλύμνου: Άμεσα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και να κηρυχτούν οι περιοχές του νησιού σε έκτακτη ανάγκη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στο νησί της Καλύμνου: Άμεσα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και να κηρυχτούν οι περιοχές του νησιού σε έκτακτη ανάγκη» Το…

Σύνταξη Verena10 Ιανουαρίου 2022 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στο νησί της Καλύμνου: Άμεσα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και να κηρυχτούν οι περιοχές του νησιού σε έκτακτη ανάγκη»

Το νησί της Καλύμνου, από χθες και για ακόμη μια φορά δοκιμάζεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός άμεσα επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη καθώς και με τον Έπαρχο του νησιού Μουσελλή Μανώλη, ώστε να εκφράσει τη συμπαράστασή του και να ενημερωθεί για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Αυτή τη στιγμή, σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών σε οικίες, περιουσίες αλλά και υποδομές και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση. «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και των Υπουργείων πρέπει να σκύψουν πάνω από τον λαό της Καλύμνου και να επισπεύσουν τη διαδικασία αποζημιώσεων, με σκοπό όλοι οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφές, να μπορέσουν να ξαναχτίσουν ό,τι έχασαν.  Το νησί πρέπει άμεσα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να είναι δυνατή η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και να καλυφθούν οι πληγέντες», τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και κατά την επικοινωνία που είχε ο βουλευτής με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά φαινόμενα κατολισθίσεων και για αυτό είναι παραπάνω από έντονη η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και έργων αντιμετώπισης κατολισθήσεων, με σκοπό να οχυρωθεί η Κάλυμνος σε αντίστοιχες περιπτώσεις και να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές. Καμία έκπτωση και καμία καθυστέρηση δεν χωράει στην ανάγκη προστασίας των κατοίκων των νησιών, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.