1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Ν. Σαντορινιός: Η πράσινη μετάβαση οδηγός για τις νησιωτικές πολιτικές και τη ναυτιλία»

Αθήνα, 5/06/2021- Δήλωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Η πράσινη μετάβαση οδηγός για τις νησιωτικές πολιτικές και τη…

Σύνταξη Verena6 Ιουνίου 2021 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Αθήνα, 5/06/2021-Δήλωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

- Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Η πράσινη μετάβαση οδηγός για τις νησιωτικές πολιτικές και τη ναυτιλία»

- Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, σημειώνει τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ώστε να περάσουν τα νησιά και η ναυτιλία σε μια νέα βιώσιμη και πράσινη εποχή.

«Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται, και στη χώρα μας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τις χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγάλα συμφέροντα που ανοίγουν το δρόμο για περισσότερη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της πατρίδας μας, αποτελούν βήματα προς ένα άμεσο δυστοπικό μέλλον για τη φύση και τον άνθρωπο.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Τα νησιά μας δεν μπορούν να αντέξουν άλλο μια στρεβλή ανάπτυξη η οποία εξαντλεί το φυσικό τους περιβάλλον, θέτει σε κίνδυνο το μικροκλίμα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και βασικούς τομρίς της οικονομίας τους. Η προστασία και διατήρηση της  φέρουσας ικανότητας των νησιών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα και του τουρισμού και της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Πολιτικές που χαράσσονται με στόχο το πέρασμα στην εποχή των ενεργειακά αυτόνομων και πράσινων νησιών, στην εφαρμογή σχεδίων για τοπική ανακύκλωση και διαχείριση των απορριμμάτων, για αυτονομία ύδατος, για προστασία των φυσικών πόρων και θα σέβονται τους αρχιτεκτονικούς και πολεοδομικούς κανονισμούς, στηρίζοντας  μια ήπια, φιλική προς τη φύση και τον άνθρωπο, ανάπτυξη, μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο από τη σημερινή τελματώδη κατάσταση στη διαχείριση του περιβάλλοντος που τα νησιά βιώνουν και που αυτή η Κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός ατζέντας.

Η σημερινή όμως μέρα, δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε την αγωνία μας σε σχέση με την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας και την ανάγκη να περάσει σε μια πράσινη εποχή, έτσι ώστε να μην μείνει πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, προστατεύοντας ταυτόχρονα το εργατικό δυναμικό της και την ιστορικά πρωτοπόρα θέση της. Η εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, η ταυτόχρονη δημιουργία λιμενικών εγκαταστάσεων που θα στηρίζουν τα νέα πράσινα πλοία και η ανάπτυξη νέων καινοτόμων συστημάτων κίνησης με λιγότερες βλαβερές εκπομπές και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μπορούν και πρέπει να γίνουν ο άξονας συνεργασίας Πολιτείας και Ναυτιλιακής κοινότητας, με σκοπό την δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού πλαισίου που θα δώσει μέλλον και πνοή στην ελληνική ναυτική παράδοση.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να παραμένει διακηρυκτικός στόχος και αντικείμενο επικοινωνιακών πολιτικών. Το Κράτος της ΝΔ, καθοδηγούμενο από τα φίλια συμφέροντα της Κυβέρνησης, έχει αποτύχει παταγωδώς στους στόχους που η ανθρωπότητα καλείται να επαναπροσδιορίσει, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή και όλες οι αρνητικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες που επιφέρει για την εργασία, τον άνθρωπο, το επίπεδο ζωής. Οφείλουμε να στρέψουμε τα μάτια προς ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης, που και προοδευτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο θα είναι».    

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.