1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Mπαράζ μηνύσεων κατά του Α. Γεωργιάδη από δημάρχους μικρών νησιών

Μπαράζ μηνύσεων ξεκινάει όπως φαίνεται κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά τον δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά στα πρόθυρα του να καταθέσουν μήνυση... εναντίον του υπουργού είναι ο…

Σύνταξη Verena21 Νοεμβρίου 2013 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Μπαράζ μηνύσεων ξεκινάει όπως φαίνεται κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά τον δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά στα πρόθυρα του να καταθέσουν μήνυση... εναντίον του υπουργού είναι ο πρώην δήμαρχος Πάρου, Κώστας Αργούζης, αλλά και οι δήμαρχοι της Σίφνου, της Σικίνου και της Κιμώλου.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας που συνεχώς χειροτερεύει, με τις υγειονομικές μονάδες των νησιών να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης, εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των νησιών. Ιδιαίτερα εκτεθειμένο από αυτήν την εικόνα είναι το αρμόδιο υπουργείο, που ενώ παρείχε συνεχείς υποσχέσεις για μεταστροφή της κατάστασης, αποδείχθηκε τελικά ανακόλουθο.

Ένα βήμα πριν τη μήνυση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη είχε φτάσει και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου. Η πλειοψηφία όμως του περιφερειακού συμβουλίου απέρριψε το αίτημα του.


Η μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας και κάθε αρμοδίου, που κατέθεσε ο Δήμαρχος Τήνου στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σύρου, βασίστηκε σε ομόφωνη συμφωνία του δημοτικού συμβουλίου, εξαιτίας της απερίγραπτης κατάστασης των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, η κίνηση αυτή προέκυψε ως απόρροια της «οδυνηρής χειροτέρευσης της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου λόγω της ελλείψεως γιατρών, των αγροτικών γιατρών (φεύγει ένας ακόμη, 5 κενά επί συνόλου 6 θέσεων!), της παθολόγου που ουσιαστικά δεν εκτελεί εφημερίες και της επικείμενης παύσης συνταγογράφησης από 6-12-2013».

Αφορμή για την ύστατη αυτή προσπάθεια του δήμου «στάθηκε ιδιαίτερα το πρόσφατο γεγονός της παραίτησης της Επιστημονικής Διευθύντριας και της αναπληρώτριας της στο Κέντρο Υγείας Τήνου, αλλά και το ότι για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τίθεται σε έγγραφο που φέρει την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού».

aftodioikisi.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.