1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του Μάνου Κόνσολα στην Κάρπαθο»

14 Μαΐου 2023 - ΘΕΜΑ: «Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του Μάνου Κόνσολα στην Κάρπαθο» Δεκάδες πολίτες της Καρπάθου κατέκλυσαν το μέγαρο της Ευαγγελίστριας στα Πηγάδια, στην ομιλία του Μάνου Κόνσολα. Μια…

Σύνταξη Verena14 Μαΐου 2023 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

14 Μαΐου 2023

- ΘΕΜΑ: «Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του Μάνου Κόνσολα στην Κάρπαθο»

Δεκάδες πολίτες της Καρπάθου κατέκλυσαν το μέγαρο της Ευαγγελίστριας στα Πηγάδια, στην ομιλία του Μάνου Κόνσολα.

Μια τεράστια συγκέντρωση, σε όγκο και σε παλμό, που επιβεβαίωσε την ισχυρή σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που έχει χτίσει ο Μάνος Κόνσολας με τους πολίτες.

«Τα 4 αυτά χρόνια δώσαμε μάχες. Τις περισσότερες τις κερδίσαμε. Κάποιες τις χάσαμε αλλά δεν τις παρατάμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τις κερδίσουμε και αυτές.

Δεν είμαι αυτός που θα σας πει ότι έγιναν όλα καλά, ότι όλα τα προβλήματα λύθηκαν.

Είμαι, όμως, αυτός που θα σας πει ότι έγιναν και λάθη, ότι έγιναν παραλείψεις.

Είμαι εγώ πρώτος που το λέω, γιατί έχω μάθει να σας λέω πάντα την αλήθεια και να σας κοιτάζω στα μάτια.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Και θα είμαι εγώ πρώτος που θα μπω μπροστά τη νέα τετραετία για να διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων από τους πολίτες.

Επισήμανε ότι: «αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Καρπάθου, που έγινε πραγματικότητα με ένα σύγχρονο πλοίο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Την παλεύαμε από την αρχή της τετραετίας.

Τον Ιούνιο του 2020 ο Υπουργός Ναυτιλίας έκανε τελικά αποδεκτή την πρόταση μου, προκειμένου να δρομολογηθεί σύγχρονο πλοίο στη γραμμή Καρπάθου-Κάσου. Όταν υπήρξε εμπλοκή, όταν ο διαγωνισμός ήταν στον αέρα, δεν δίστασα να σηκώσω τη φωνή μου.

Σήκωσα τη φωνή μου για να ακουστεί δυνατά και η δική σας φωνή, η φωνή ενός ολόκληρου νησιού.

Γιατί ο ρόλος του κυβερνητικού βουλευτή δεν είναι να σιωπά ούτε να χειροκροτεί. Ούτε να κλείνει τα μάτια μπροστά στα πραγματικά προβλήματα.

Απηύθυνα σαφή προειδοποίηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι αν δεν υπάρξει αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου και  θα είμαστε ανακόλουθοι και έκθετοι απέναντι στους νησιώτες.

Το πρόβλημα λύθηκε με την καταβολή των οφειλομένων στην εταιρεία και τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού-express που οδήγησε στο να έρθει επιτέλους και να εξυπηρετεί την Κάρπαθο ένα νέο και σύγχρονο πλοίο».

Ο κ. Κόνσολας έθεσε ως νέο στόχο τη βελτίωση των δρομολογίων και την κατάργηση κάποιων φόρων και επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας για να μειωθεί η τιμή τους.

Ένας ακόμα μεγάλος στόχος, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί πύλη εισόδου στο λιμάνι στα Πηγάδια, για την οποία έχει ήδη συνταχθεί μελέτη και είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει η Κάρπαθος στο χάρτη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού.

Ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο.

Επεσήμανε τα βήματα προόδου που έγιναν για τους δασικούς χάρτες και για την κατοχύρωση της περιουσίας των πολιτών, αναφερόμενος και στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που αποχαρακτήρισε 7 εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την Ελλάδα που θεωρούνταν δασωμένοι αγροί και ουσιαστικά απελευθέρωσε τις περιουσίες των πολιτών.

Έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, μιλώντας για τα νέα κίνητρα που θα θεσμοθετηθούν για τους γιατρούς και την αναβάθμιση του χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου και τη στελέχωση του τομέα του ΕΚΑΒ.

Ο Μάνος Κόνσολας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Σας ζητώ μια καθαρή και ισχυρή εντολή.

Την  εντολή αυτή θα την μετατρέψω σε αγώνα, σε προσπάθεια και σε πράξεις για το νησί μας, για όλους εσάς. Νύχτα και μέρα.

Το πιο δυνατό μήνυμα πρέπει να το στείλει η Κάρπαθος.

Να είναι το μήνυμα της στήριξης σε καθαρούς ανθρώπους, σε ανθρώπους που δίνουν, κάθε μέρα και κάθε στιγμή, την καρδιά και την ψυχή τους.

Πάμε μαζί. 

Για να είναι η επόμενη Δευτέρα μια όμορφη μέρα».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.