1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ζήτημα επιβίωσης για τους επαγγελματίες αλιείς η επιδότηση για να καλυφθεί μέρος της αύξησης της τιμής των καυσίμων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -29 Ιουλίου 2022 -ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ζήτημα επιβίωσης για τους επαγγελματίες αλιείς η επιδότηση για να καλυφθεί μέρος της αύξησης της τιμής των καυσίμων» -Συνάντηση με τον Υπουργό…

Σύνταξη Verena29 Ιουλίου 2022 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

-29 Ιουλίου 2022

-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ζήτημα επιβίωσης για τους επαγγελματίες αλιείς η επιδότηση για να καλυφθεί μέρος της αύξησης της τιμής των καυσίμων»

-Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά Γιώργο και την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στο Υπουργείο.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της στήριξης των επαγγελματιών αλιέων λόγω της αύξησης στην τιμή των καυσίμων.

Ζήτησε να υπάρξει αναδρομική επιδότηση για τους επαγγελματίες αλιείς προκειμένου να καλυφθούν τα ποσά της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου των τελευταίων μηνών.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας: «Η κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να δει αλλά, κυρίως, να ενεργοποιήσει τρόπους και πολιτικές άμβλυνσης του αυξημένου κόστους στα καύσιμα για τους επαγγελματίες αλιείς αφού είναι ζήτημα επιβίωσης για τον κλάδο»

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε το ζήτημα της εισόδου, αλλά και του πολλαπλασιασμού τοξικών ψαριών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως ο λαγοκέφαλος, επισημαίνοντας ότι συνιστούν απειλή για τα αλιευτικά μας αποθέματα, τη δημόσια υγεία και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Επανέφερε την πρότασή του για την εκπόνηση ενός ερευνητικού  προγράμματος αλλά και ενός διαχειριστικού σχεδίου με τη συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ και του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, ενώ ζήτησε να τεθεί το ζήτημα στην Ε.Ε. για να ενεργοποιηθεί συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα προβλέπει χορήγηση αποζημίωσης στους επαγγελματίες αλιείς για την αλίευση τοξικών ειδών ψαριών, όπως ο λαγοκέφαλος.

Τέλος, ο κ. Κόνσολας, έθεσε το ζήτημα της καταστροφής του εξοπλισμού και των εργαλείων στα σκάφη των αλιέων από μεγάλα θηλαστικά (π.χ. φώκιες) και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για την αποζημίωσή τους.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.