1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει περιορισμένους πόρους και έχει ξεπεραστεί. Η Ε.Ε. χρειάζεται ένα νέο μηχανισμό στήριξης των κρατών-μελών για τις φυσικές καταστροφές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4 Δεκεμβρίου 2023 ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει περιορισμένους πόρους και έχει ξεπεραστεί. Η Ε.Ε. χρειάζεται ένα νέο μηχανισμό στήριξης των κρατών-μελών για τις φυσικές…

Σύνταξη Verena4 Δεκεμβρίου 2023 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει περιορισμένους πόρους και έχει ξεπεραστεί. Η Ε.Ε. χρειάζεται ένα νέο μηχανισμό στήριξης των κρατών-μελών για τις φυσικές καταστροφές»

Στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στήριξης των κρατών-μελών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υφίστανται φυσικές καταστροφές, οι οποίες προκαλούνται από την κλιματική κρίση, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, το υφιστάμενο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, αφού διαθέτει ελάχιστους πόρους για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Επιπρόσθετα, το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκταμιεύει αποζημιώσεις μόνο για την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών και όχι για την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας, Ελλάδα τα τελευταία 17 χρόνια έχει υποβάλλει αιτήματα στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκταμίευση αποζημιώσεων ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και έλαβε μόλις 161 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, αντίστοιχα, χαμηλές  ήταν οι κατανομές στα άλλα κράτη-μέλη.

«Είναι  σαφές ότι  η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο μηχανισμό, ένα νέο Ταμείο με επαρκείς πόρους, για την άμεση και αναλογική αποζημίωση των φυσικών καταστροφών», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε δράσεις και πολιτικές ανασυγκρότησης περιοχών που υπέστησαν φυσικές καταστροφές  και μπορούν να χρηματοδοτηθούν και από την Πολιτική  Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πρόταση που κατέθεσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη δημιουργία και χρηματοδότηση ενός νέου Περιφερειακού Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που θα ενοποιήσει τα Διαρθρωτικά Ταμεία που υπάρχουν σήμερα.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.