1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις νησιωτικές περιοχές»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 15 Ιουλίου 2026 ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις νησιωτικές περιοχές». Με μια νέα και στοχευμένη κοινοβουλευτική του…

Σύνταξη Verena16 Ιουλίου 2026 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

                                           15 Ιουλίου 2026

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις νησιωτικές περιοχές».

Με μια νέα και στοχευμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση αλλά και πρόταση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας προτείνει συγκεκριμένα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα , ο κ.Κόνσολας θέτει στο τραπέζι του διαλόγου μέτρα όπως:

-η επέκταση της μείωσης κατά 50% του τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε όλα τα νησιά και η σταδιακή κατάργησή του.

-η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους στις νησιωτικές περιοχές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι για  τους ελεύθερους επαγγελματίες , τις ατομικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στις νησιωτικές περιοχές, η μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων επιβάλλεται:

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

-από τον παράγοντα εποχικότητα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

-το μικρό μέγεθος της αγοράς στις νησιωτικές περιοχές.

-τον περιορισμένο τζίρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις νησιωτικές περιοχές που δεν αντιστοιχεί στις οριζόντιες προβλέψεις του τεκμαρτού εισοδήματος με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσανάλογη φορολογική επιβάρυνση.

-τη γεωγραφική ασυνέχεια και το υψηλό μεταφορικό κόστος.

Υπενθυμίζει ότι κυβέρνηση έχοντας αναγνωρίσει τις αντικειμενικές αυτές δυσκολίες προχώρησε ήδη σε μια σειρά μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης που περιλαμβάνουν τη μείωση κατά 50% του τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Τονίζει ότι η  υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η συμμόρφωση ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στα νησιά με τους κανόνες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά και η ανάγκη στήριξης της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας στα νησιά, διαμορφώνουν τα περιθώρια ενός πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να αξιοποιηθεί στη κατεύθυνση της μείωσης φόρων.

«Η στήριξη της νησιωτικής οικονομίας συνιστά προτεραιότητα με εθνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά, συνδέεται με το δημογραφικό και την περιφερειακή ανάπτυξη» επισημαίνει ο κ. Κόνσολας.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.