1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Αναβολή της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη ζωή" λόγω κακών καιρικών συνθηκώνΝεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η συναίνεση που δώσαμε για την αποφυγή της χρεοκοπίας δεν σημαίνει συνενοχή, ούτε οδηγεί στην παραγραφή ευθυνών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η συναίνεση που δώσαμε για την αποφυγή της χρεοκοπίας δεν σημαίνει συνενοχή, ούτε οδηγεί στην παραγραφή ευθυνών» Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος…

Σύνταξη Verena17 Ιουλίου 2015 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    17  ΙΟΥΛΙΟΥ 2015-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η συναίνεση που δώσαμε για την αποφυγή της χρεοκοπίας δεν σημαίνει συνενοχή, ούτε οδηγεί στην παραγραφή ευθυνών»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμφωνία που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, ήταν μια κακή και επώδυνη συμφωνία.
Αναγκαστήκαμε να την στηρίξουμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επιλέγαμε την έξοδο από το ευρώ, την άτακτη χρεοκοπία και το κούρεμα ή την οριστική  απώλεια των καταθέσεων των πολιτών.
Στηρίξαμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και αποτρέψαμε την άτακτη χρεοκοπία. Αυτό που προέχει τώρα είναι να διασφαλιστεί η επιστροφή της χώρας  στην ομαλότητα.
Η συναίνεση που δώσαμε για την αποφυγή της χρεοκοπίας, δεν σημαίνει συνενοχή ούτε οδηγεί στην παραγραφή ευθυνών.
Αν η κυβέρνηση είχε κλείσει τη συμφωνία στις αρχές Φεβρουαρίου, όλα θα ήταν διαφορετικά. Τα μέτρα  δεν θα ήταν 13,5 δις ευρώ, θα είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, δεν θα είχαν κλείσει οι τράπεζες και θα είχαν διασωθεί οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
Η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα του ΦΠΑ, ο ίδιος ο κ. Βαροφάκης άνοιξε το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει.
Το μείγμα των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ. Πλήττει όλους τους πολίτες και επιλέγει να επιβαρύνει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση γιατί δεν θέλει να αγγίξει το Βαθύ Κράτος.
Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα, όπως:
-Που οδήγησαν οι αυτοσχεδιασμοί και η «δήθεν» διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη και κυρίως που αποσκοπούσαν; Μήπως να φέρουν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση και να την οδηγήσουν στη δραχμή;
-Για ποιο λόγο έγινε το δημοψήφισμα και τι προσέφερε στη χώρα, πέρα από μια ακόμα πιο επαχθή συμφωνία;
Αυτό που προέχει τώρα είναι ένα νέο ξεκίνημα.
Να προχωρήσουμε συλλογικά, με ενότητα και συνεννόηση στην εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Να διαμορφώσουμε ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Εμείς εδώ στο Αιγαίο πρέπει να διεκδικήσουμε μια ολοκληρωμένη περιφερειακή νησιωτική πολιτική από την Ε.Ε.
Να αναπληρώσουμε τις απώλειες στην ανταγωνιστικότητά μας και να ενισχύσουμε τις δομές της νησιωτικής οικονομίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας».

Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.