1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Σύμη έχει μία μόνο επιλογή στον τουρισμό: να επενδύσει στην ποιότητα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Σύμη έχει μία μόνο επιλογή στον τουρισμό: να επενδύσει στην ποιότητα» - «Η τουριστική ταυτότητα της Σύμης πρέπει να είναι ταυτισμένη με την έννοια της ποιότητας και…

Σύνταξη Verena12 Οκτωβρίου 2020 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Σύμη έχει μία μόνο επιλογή στον τουρισμό: να επενδύσει στην ποιότητα»

- «Η τουριστική ταυτότητα της Σύμης πρέπει να είναι ταυτισμένη με την έννοια της ποιότητας και της αειφορίας», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Σύμης και τη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι τουρισμός στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα στηριχθεί σε 4 στρατηγικούς άξονες:

1ον: Στην επένδυση στην ποιότητα

2ον: Στο ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

3ον: Στις ψηφιακές υπηρεσίες

4ον: Στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού

Αναφέρθηκε στην προσαρμογή του συγκεκριμένου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης στη Σύμη, επισημαίνοντας τις μεγάλες ευκαιρίες που θα διαμορφωθούν μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με προγράμματα χρηματοδότησης που θα αναβαθμίζουν και θα εκσυγχρονίζουν τα τουριστικά καταλύματα.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

«Η πλειοψηφία των τουριστικών καταλυμάτων στη Σύμη είναι χαμηλής κατηγοριοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης τους. Σημαίνει ότι θα  διαμορφωθούν προσκλήσεις και προγράμματα χρηματοδότησης, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το νέο ΕΣΠΑ, που θα χρηματοδοτούν επιχειρηματικά σχέδια που θα αναβαθμίζουν και θα εκσυγχρονίζουν τα τουριστικά καταλύματα», επεσήμανε ο κ. Κόνσολας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε και δύο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που προσφέρουν ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα που υπάρχουν σε ισχύ έως τις 30 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την 3η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» και στην  5η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα», που χρηματοδοτούν επιχειρηματικά σχέδια όπως η ίδρυση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση τουριστικών μονάδων, η ανάπτυξη υποδομών ειδικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη υποδομών τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και η μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένεται να υπάρξει χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που θα αναβαθμίσουν τα τουριστικά καταλύματα με έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης και απόδοσης, με υποδομές παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και επαναχρησιμοποίησης του νερού, κάτι που θα οδηγήσει στη θεαματική μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Χαρακτήρισε προνομιακό πεδίο για τη Σύμη την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Τουρισμού για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης περιλαμβάνεται η δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών τουριστικών λιμένων ενώ έθεσε ζήτημα χωροθέτησης τουριστικού λιμένα στο νησί.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.