1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : '' Δεν πιστεύω στην οξύτητα, στην ένταση και στο διχαστικό λόγο. Μόνος δρόμος η συναίνεση''

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 11 Νοεμβρίου 2013 ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : '' Δεν πιστεύω στην οξύτητα, στην ένταση και στο διχαστικό λόγο. Μόνος δρόμος η συναίνεση'' Την πεποίθησή του ότι η χώρα χρειάζεται μία εθνική…

Σύνταξη Verena11 Νοεμβρίου 2013 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ     11  Νοεμβρίου 2013


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : '' Δεν πιστεύω στην οξύτητα, στην ένταση και στο διχαστικό λόγο. Μόνος δρόμος η συναίνεση''

Την πεποίθησή του ότι η χώρα χρειάζεται μία εθνική συμφωνία για να προχωρήσει μπροστά, εξέφρασε ο Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο Σύριζα.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση μομφής, με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του κόμματος του αλλά και για να ασκήσει πίεση σε κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Ο κ.Κόνσολας στην ομιλία του είπε μεταξύ των άλλων:
''Σε μία στιγμή, που υπάρχει σε εξέλιξη μία κρίσιμη και καθοριστική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κύριος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να στείλει ένα διχαστικό μήνυμα.
Και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό.
Επιλέγει μάλιστα, ως αφορμή, το θέμα της ΕΡΤ.
Δύο μόνο ερωτήματα θα θέσω.
Πρώτον γιατί ο Σύριζα δεν ανέμενε την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, και αν αυτή δεν ήταν επιτυχής ή οδηγούσε σε νέα μέτρα, να καταθέσει τότε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.
Δεύτερον, αφού επιλέχθηκε ως αφορμή το θέμα της ΕΡΤ, γιατί δεν κατέθεσε την πρόταση μομφής στα μέσα Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης.
Έχουμε καταλάβει ότι ο Σύριζα είναι εγκλωβισμένος στις εσωτερικές του αντιφάσεις.
Ότι ο Πρόεδρος του, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις διάφορες συνιστώσες και τα ρεύματα.
Ότι ενδεχομένως, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, εκτονώνει ενδεχόμενες αντιδράσεις από τη στροφή του κ.Τσίπρα προς το ρεαλισμό.
Μία στροφή που είναι ορατή, όταν ο Πρόεδρος του Σύριζα βρίσκεται στο εξωτερικό, όταν τοποθετείται εκεί δημόσια.
Εγώ θεωρώ θετική την τοποθέτηση του κ.Τσίπρα, που επισήμανε για πρώτη φορά με τέτοια σαφήνεια, ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις έξω από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ότι μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, θα ήταν καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες.
Τα είπε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν μία εβδομάδα.
Εγώ θεωρώ θετική την τοποθέτηση του κ.Τσίπρα που μίλησε για λύση στο πρόβλημα χρέους αλλά και για την υπέρβαση της κρίσης, εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.
Είναι μία ρεαλιστική στροφή, μία πραγματιστική αντίληψη της κατάστασης.
Είναι σαφές ότι εξαγγελίες όπως το σκίσιμο της δανειακής σύμβασης και η κατάργησή της με ένα άρθρο, τοποθετήσεις όπως αυτή που έλεγε ότι ''το νόμισμα δεν είναι φετίχ'' (στις 13 Ιουνίου του 2012 το είχε πει σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ ο κ.Τσίπρας), ανήκουν στο παρελθόν.
Η Ελλάδα τώρα διεκδικεί καλύτερες συνθήκες, να επιταχύνει την πορεία ανάκαμψης.
Η Ελλάδα που είχε τον πιο υπετροφικό δημόσιο τομέα, η συντήρηση του οποίου οδηγούσε σε δανεισμό και υπερχρέωση, έφυγε.
Και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει.
Η Ελλάδα που ήταν φοβική απέναντι στις μεταρρυθμίσεις, που διατηρούσε δομές μιας σοβιετικού τύπου οικονομίας, ανήκει στο παρελθόν.
Δεν υπάρχει θέση για αυτή την Ελλάδα στο μέλλον.
Η Ελλάδα που στις δημόσιες επιχειρήσεις και στους δημόσιους οργανισμούς, υπήρχε μία άτυπη αλλά ουσιαστική μορφή συνδιοίκησης με τους συνδικαλιστές, δεν πρόκειται να επιστρέψει.
Οι συνδικαλιστές, οι νέες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που νομοτελειακά και αναπόφευκτα θα αναδειχθούν θα επαναπροσδιορίσουν τον πραγματικό τους ρόλο, ο ρόλος αυτός είναι ο ρόλος του κοινωνικού εταίρου και όχι ο ρόλος του κοινωνικού δυνάστη.
Η Ελλάδα που ήταν εχθρική απέναντι στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, η Ελλάδα που αποψιλώθηκε από παραγωγικές επενδύσεις και δραστηριότητες εξ αιτίας αυτών των λογικών, έχει φύγει ανεπιστρεπτί.
Δεν πιστεύω στην ένταση, στην οξύτητα, στο διχαστικό λόγο.
Η κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, η κοινωνία της προόδου προϋποθέτει συναίνεση και συνεννόηση.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από αυτόν στο μέλλον.''




 

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.