1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αύξηση της μοριοδότησης για την εντοπιότητα στις προσλήψεις στο δημόσιο για τους κατοίκους των νησιωτικών δήμων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22 Οκτωβρίου 2024 ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αύξηση της μοριοδότησης για την εντοπιότητα στις προσλήψεις στο δημόσιο για τους κατοίκους των νησιωτικών δήμων» Η πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο…

Σύνταξη Verena22 Οκτωβρίου 2024 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

22 Οκτωβρίου 2024

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αύξηση της μοριοδότησης για την εντοπιότητα στις προσλήψεις στο δημόσιο για τους κατοίκους των νησιωτικών δήμων»

Η πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας, για την αύξηση της μοριοδότησης για την εντοπιότητα στις προσλήψεις στο δημόσιο των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, γίνεται νόμος του κράτους.

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και στο οποίο είναι ομιλητής ο κ. Κόνσολας, προβλέπεται ότι οι κάτοικοι ορεινών και νησιωτικών δήμοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση 40 μορίων για το κριτήριο της εντοπιότητας, σε ό, τι αφορά στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, αίρονται και τα πληθυσμιακά κριτήρια για τις νησιωτικές περιοχές, γεγονός που σημαίνει ότι η αυξημένη μοριοδότηση θα ισχύει για παράδειγμα και για τη Ρόδο αλλά και για το Αγαθονήσι, όπως και για το σύνολο των ορεινών δήμων αλλά και για όλους τους δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι όσοι διαγωνισμοί «τρέξουν» το επόμενο διάστημα σε νησιωτικές ή ορεινές περιοχές θα έχουν σε ισχύ αυξημένη μοριοδότηση για την εντοπιότητα.

Όπως αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας δεν πρόκειται για χαριστική ρύθμιση, αλλά για μια δίκαιη θεσμική παρέμβαση που έχει διπλό στόχο.

Πρώτον, θα καλύψει τις κενές θέσεις που υπάρχουν στις δημόσιες δομές στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Δεύτερον, θα στηρίξει τη ζωή σε αυτές τις περιοχές αφού θα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους κατοίκους που ζουν σε αυτές τις περιοχές αφού θα μπορούν να λύσουν και το πρόβλημα της απασχόλησης, έχοντας πλέον αυξημένη μοριοδότηση.

Παράλληλα, με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου:

- Διευκολύνεται η διαδικασία πρόσληψης Ειδικών Φρουρών από τον πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού χωρίς να χρειαστεί να εκδοθεί νέα προκήρυξη με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές.

- Προβλέπεται η κάλυψη των θέσεων που έχουν εγκριθεί βάσει του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2024 και 2025, από επιτυχόντες του 1ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.