1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «6 απαντήσεις που πρέπει να δώσει η Ευρώπη για το μεταναστευτικό - Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα νησιά μας»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π ΟΥ 3 Σεπτεμβρίου 2015-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «6 απαντήσεις που πρέπει να δώσει η Ευρώπη για το μεταναστευτικό - Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα νησιά μας» Ο…

Σύνταξη Verena3 Σεπτεμβρίου 2015 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π ΟΥ   3 Σεπτεμβρίου 2015-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «6 απαντήσεις που πρέπει να δώσει η Ευρώπη για το μεταναστευτικό - Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα νησιά μας»

Ο Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεξέλεγκτη πλέον αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε Ελλάδα και Ιταλία, απαιτεί ευρωπαϊκή λύση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εγκλωβίστηκε στις ιδεοληψίες της αντί να εντάξει και την Ελλάδα σε κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, όπως η κοινή πρωτοβουλία των Υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας, Ιταλίας και Γερμανίας που ζητούν ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό και αναλογική κατανομή προσφύγων.
Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων στην Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει στη διαμόρφωση αυτών των αποφάσεων, με μια δέσμη  6 προτάσεων:
1. Άμεση εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δομής που θα εξετάζει τις αιτήσεις ασύλου και θα κατανέμει τους πρόσφυγες στις χώρες της Ε.Ε.
2. Κέντρα υποδοχής και υποβολής αιτήσεων παροχής ασύλου σε τρίτες χώρες (Τουρκία, Λιβύη). Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι κίνδυνοι για τη ζωή των προσφύγων,  και θα χτυπηθούν τα κυκλώματα διακίνησης.
3. Αναλογική κατανομή προσφύγων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κριτήρια τον πληθυσμό, το ΑΕΠ, τον δείκτη ανεργίας κάθε χώρας.
4. Επαναπατρισμός των παράνομων μεταναστών. Όποιος δεν δικαιούται άσυλο και εισέρχεται παράτυπα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επαναπροωθείται στη χώρα του.
5. Σύναψη συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία. Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα το 2011. Είναι προτιμότερο σε μια νέα συμφωνία επανεισδοχής, το ένα από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
6. Ανάληψη δράσης από τη Frontex, την Europol και μια Ευρωπαϊκή Task Force, ενάντια στα κυκλώματα των διακινητών.
Η πλήρης εφαρμογή μιας κοινής και αποτελεσματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα απαιτήσει ένα εξάμηνο.
Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στα νησιά μας, εκεί που η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου.
Τι πρέπει να γίνει:
- Δημιουργία κέντρων υποδοχής, καταγραφής  και ταυτοποίησης στην ηπειρωτική χώρα, άμεσα. Στα νησιά αυτό δεν μπορεί να γίνει.
- Άμεση μεταφορά προσφύγων και παράνομων μεταναστών από τα νησιά, αφού σε λίγο καιρό ο αριθμός τους θα καταστήσει μη διαχειρίσιμο το πρόβλημα.
Και για τις δύο αυτές περιπτώσεις, χρειάζεται η συνδρομή της Ε.Ε.
Χρειάζεται, όμως, και μια σοβαρή και αξιόπιστη ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ιδεοληψίες, που θα υποστηρίξει αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο».

 

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.