1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Χάνονται πόροι και ευκαιρίες για την αμυντική βιομηχανία της πατρίδας μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΑΒ Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Χάνονται πόροι και ευκαιρίες για την αμυντική βιομηχανία της πατρίδας μας Τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα επισκέφθηκε σήμερα…

Σύνταξη Verena18 Νοεμβρίου 2024 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΑΒ

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Χάνονται πόροι και ευκαιρίες για την αμυντική βιομηχανία της πατρίδας μας

Τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τον υπεύθυνο του ΚΤΕ Άμυνας βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, τον γραμματέα του Τομέα Άμυνας Γιώργο Πεταλωτή, τους αναπλ.γραμματείς Θωμά Χατζηαθανασίου και Παναγιώτη Μοσχολιό και τον βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση της ΕΑΒ και το σωματείο των εργαζομένων, ενώ έγινε ξενάγηση στο χώρο του εργοστασίου, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες συντήρησης και κατασκευής.

Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΑΒ, την αναγκαία ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό και την παροχή κινήτρων για την παραμονή και προσέλκυση στελεχών, την καινοτομία και ανάπτυξη τεχνολογιών, το στρατηγικό ρόλο και τις διεθνείς συνεργασίες, καθώς και το ρόλο της ΕΑΒ στην εθνική άμυνα και την οικονομία.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Παράλληλα, τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τα έργα και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τις προοπτικές για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών αιχμής.

Ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Άμυνας Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την ΕΑΒ, να συνομιλήσουμε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και να περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις.Δεν κρύβω πως, παρά την προσπάθεια που γίνεται και το πολύ σοβαρό έργο που επιτελείται, μου προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό το ότι δεν αξιοποιείται όπως πρέπει η αμυντική μας βιομηχανία.

Η συνήθης συνταγή των περικοπών και των εξωτερικών αναθέσεων βρίσκει, δυστυχώς, εφαρμογή και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Έναν τομέα με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, που σχετίζεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Χάνονται πόροι, χάνεται τεχνογνωσία, χάνεται προστιθέμενη αξία για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, το έμπειρο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΑΒ δεν αξιοποιείται και δεν αμείβεται κατάλληλα, λόγω και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Η αμυντική βιομηχανία της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η ΕΑΒ πρέπει να αναδειχθεί σε βασικό μοχλό της, ενισχύοντας την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία μέσω της εγχώριας παραγωγής».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.