1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε με Νόμο για την εντοπιότητα στις προσλήψεις της ΔΕΗ. Αποκαλυπτική η απάντηση του Προέδρου της ΔΕΗ στον Νεκτάριο Σαντορινιό»

Αθήνα, 13/08/2021- Δήλωση Ν. Σαντορινιού μετά τις απαντήσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Προέδρου της ΔΕΗ σχετικά με το κριτήριο της Εντοπιότητας για τις προσλήψεις σε ΔΕΗ - Θέμα:…

Σύνταξη Verena13 Αυγούστου 2021 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Αθήνα, 13/08/2021-Δήλωση Ν. Σαντορινιού μετά τις απαντήσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Προέδρου της ΔΕΗ σχετικά  με το κριτήριο της Εντοπιότητας για τις προσλήψεις σε ΔΕΗ

- Θέμα: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε με Νόμο για την εντοπιότητα στις προσλήψεις της ΔΕΗ. Αποκαλυπτική η απάντηση του Προέδρου της ΔΕΗ στον Νεκτάριο Σαντορινιό»

«Η απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και η οποία διαβιβάζει την επιστολή του Πρόεδρο Δ.Σ. της ΔΕΗ, είναι απολύτως ξεκάθαρη: Με το Νόμο 4643/2019 που πέρασε η ΝΔ, ουσιαστικά ακυρώνεται  το κριτήριο πρόταξης του υποψήφιου ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Επομένως, οι βουλευτές και η Κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλλαν στη ΔΕΗ ένα νέο τρόπο προσλήψεων στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η  πρόταξη της εντοπιότητας για τις μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ.

Αντ’ αυτού, η εταιρεία πλέον θα προσλαμβάνει το προσωπικό αορίστου χρόνου, όπως σημειώνεται, «με βάση τις διατάξεις του Νόμου αυτού, καθορίζοντας τα απαιτούμενα προσόντα και τα κριτήρια επιλογής και μοριοδότησης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις εσωτερικές της διαδικασίες».  

Με λίγα λόγια, οι κάτοικοι της Ρόδου θα αρκεστούν σε μια απλή μοριοδότηση, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να διασφαλίσει «ότι η κάλυψη των αναγκών της θα γίνεται από προσωπικό με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και τις κατάλληλες δεξιότητες», δηλαδή προσλαμβάνοντας άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία από άλλα μέρη της χώρας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει μια πολιτική που εφαρμοζόταν επί χρόνια ώστε να εγκαθίστανται οι κατά τόπους σταθμοί παραγωγής. Όποιος σήμερα υπερασπίζεται την πρόταξη της εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ, δεν έχει παρά να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να προβλέπεται στο νόμο. Τα υπόλοιπα είναι κούφια λόγια».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.