1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Αναβολή της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη ζωή" λόγω κακών καιρικών συνθηκώνΝεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"
Πολιτικη

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «όχι απλά βήματα, αλλά άλματα για την Κάλυμνο, το νησί της ναυτιλίας και της αλιείας»

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «όχι απλά βήματα, αλλά άλματα για την Κάλυμνο, το νησί της ναυτιλίας και της αλιείας» «Με στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας της…

Σύνταξη Verena16 Δεκεμβρίου 2023 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
Διαφήμιση

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «όχι απλά βήματα, αλλά άλματα για την Κάλυμνο, το νησί της ναυτιλίας και της αλιείας»

«Με στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας της λειτουργίας της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο, βρίσκομαι σήμερα στο νησί  της δημιουργικότητας και της θετικής διάθεσης των κατοίκων, όπου η ζωή τους, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Οι Καλύμνιοι, γνωρίζουν πελάγη και ωκεανούς όλου του πλανήτη και είναι γνωστοί ιστορικά, ως οι καλύτεροι επαγγελματίες δύτες στον κόσμο. Η Κάλυμνος, δεν ονομάζεται τυχαία νησί των σφουγγαράδων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, κατά την τελετή απονομής, στους πτυχιούχους της Σχολής Δυτών, συνεχίζοντας:

«Με νομοθετική παρέμβαση, προχωρήσαμε στην επαναλειτουργία, της Σχολής, της οποίας η λειτουργία, είχε διακοπεί και ήταν από τα πρώτα θέματα για τα οποία μερίμνησα, αμέσως μόλις ανέλαβα καθήκοντα στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Στοχεύοντας δε, στην αναβάθμισή της, με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου, δρομολογούμε τη χρηματοδότησή της μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Στους άμεσους στόχους μας,  εντάσσονται σειρά άμεσων τροποποιήσεων, διαβλέποντας την ανάγκη για ριζικές μεταρρυθμίσεις γενικότερα  στον Αλιευτικό Κώδικα και ειδικότερα σε σχέση με τη Σχολή Δυτών. Μετά την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, κάνουμε προσπάθειες, ώστε, από το ερχόμενο έτος, να ενισχύουμε οικονομικά και τους εκπαιδευόμενους της Σχολής Δυτών, καθώς κάποιοι, αφήνουν το επάγγελμά τους, προκειμένου να φοιτήσουν και να γίνουν επαγγελματίες δύτες.

Η χρηματοδότηση, έγινε μέσω του ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, στις προσπάθειες  λειτουργίας  της Σχολής Δυτών Καλύμνου.

Θέλω να ξέρουν οι Καλύμνιοι, ότι ήμουν και είμαι κοντά τους, δίπλα τους, κάνοντας άλματα και όχι βήματα. Άλματα παντού, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών κάθε τόπου. Με προσπάθειες, που στην περίπτωση της Σχολής Δυτών, το αποτέλεσμα έχει ουσιαστική σημασία για τους ντόπιους, οι οποίοι  εκπαιδεύτηκαν  εδώ και πολλές  δεκαετίες, να αγαπούν, αλλά και να παλεύουν με τις θάλασσες. Να έχουν σχέση με τη ναυτιλία και την αλιεία, όσο κανένα άλλο μέρος του πλανήτη».

Στην τελετή απονομής των πτυχίων της Σχολής Δυτών Καλύμνου, που διοργανώθηκε από το Λιμεναρχείο Καλύμνου και παρουσίασε  ο Λιμενάρχης, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Θεόφιλος Τσαγκάρης, συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων που συνέβαλαν στο έργο της λειτουργίας. Την απονομή, ευλόγησε η Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου, διά εκπροσώπου του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου, ενώ αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του έργου, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος, ο απερχόμενος Πρόεδρος του  Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου Μιχάλης Μπούκης, παλαιοί και νέοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και ΜΜΕ, επαγγελματίες της θάλασσας, πλήθος κόσμου και φυσικά, οι απόφοιτοι της Σχολής που παρέλαβαν τα πτυχία τους από τον ίδιο τον Υφυπουργό. Κατά την εθιμοτυπική απονομή δώρων, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, δόθηκε από τον Λιμενάρχη τιμητική πλακέτα της Σχολής Δυτών, από τον Έπαρχο σπάνια έκδοση βιβλίου του Επαρχείου και από τον Δήμαρχο ένα σφουγγάρι, χαρακτηριστικό της Καλύμνου και ένα γλυπτό με Καλύμνιο δύτη.  

Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.