1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Γερμανικός Τύπος: Πέφτει τον Δεκέμβριο η ελληνική κυβέρνηση;

«Περιμένοντας την Τρόικα», είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Tagesspiegel που αναφέρεται στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Δευτέρα νέας επίσκεψης της τριμερούς. Ο αρθρογράφος σημειώνει…

Σύνταξη Verena2 Δεκεμβρίου 2013 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

«Περιμένοντας την Τρόικα», είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Tagesspiegel που αναφέρεται στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Δευτέρα νέας επίσκεψης της τριμερούς. Ο αρθρογράφος σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ότι «οι οικονομικοί επιθεωρητές ακύρωσαν την επίσκεψή τους στην Αθήνα – κλιμακώνεται η διαμάχη με την ελληνική κυβέρνηση».

Παρατηρητές στην Αθήνα βλέπουν ήδη τον Δεκέμβριο ως μοιραίο μήνα, ο οποίος θα μπορούσε να αποφασίσει για την πτώση ή τη συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο Σαμαράς είναι αντιμέτωπος όχι μόνον με την Τρόικα, αλλά και με μαζικές απεργίες σε πανεπιστήμια και στον χώρο της υγείας

Μετά την νέα αναβολή, όπως σημειώνεται, «δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει μπροστά του μια όχι ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση. Ήδη προ δέκα ημερών ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ είχε προειδοποιήσει ότι αρκετοί υπουργοί αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα».

«Ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την ελπίδα να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να μην επισκιαστεί η ελληνική προεδρία που ξεκινά την πρώτη Ιανουαρίου. Εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, όμως, υπάρχουν εντεινόμενες αντιδράσεις. Για περαιτέρω περικοπές δεν πρόκειται πιθανότατα να βρεθεί πλειοψηφία στο κοινοβούλιο».

«Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Σαμαράς αναμένεται στις Βρυξέλλες. Αφορμή της επίσκεψης στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ήταν κανονικά η ελληνική προεδρία. Εντούτοις το θέμα της Τρόικα αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος της συνάντησης. Παρατηρητές στην Αθήνα βλέπουν ήδη τον Δεκέμβριο ως μοιραίο μήνα, ο οποίος θα μπορούσε να αποφασίσει για την πτώση ή τη συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο Σαμαράς είναι αντιμέτωπος όχι μόνον με την Τρόικα, αλλά και με μαζικές απεργίες σε πανεπιστήμια και στον χώρο της υγείας».

«Ελληνικό ήθος» είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που αναφέρεται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα «οι φορολογικές αρχές της χώρας της κρίσης γιορτάζουν επιτυχίες. Γνωστοί επιχειρηματίες, επώνυμοι και πρώην πολιτικοί πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι ευχαριστημένος. Αντιθέτως: προκαλεί τους συμπολίτες του ισχυριζόμενος ότι συνεχίζουν να πληρώνουν λίγους φόρους».

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί ο Στουρνάρας

Παρά τις επιτυχίες που σημειώνουν τελευταία οι ελληνικές αρχές, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, «το 2013 οι οφειλές των πολιτών έναντι του κράτους αυξήθηκαν κατά 7 δισ. ευρώ. Έτσι τα νέα χρέη αυξάνονται γρηγορότερα σε σύγκριση με την είσπραξη των παλαιότερων. Αυτό αποδίδεται και στη συνεχιζόμενη ύφεση. Πολλοί οφειλέτες έχουν χρεοκοπήσει».

Το άρθρο αναφέρει ότι από την απαρχή της κρίσης έχουν αυξηθεί σημαντικά για τους περισσότερους Έλληνες οι εισφορές και οι φόροι.
«Ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου, όμως, πιστεύει ότι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν λίγους φόρους. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρέπεμψε τώρα σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει τον υπουργό. Εκεί μπορεί να διαβάσει κανείς ότι δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, -γιατροί, δικηγόροι, ιδιοκτήτες εστιατορίων- δήλωσαν μεταξύ 2003 και 2010 περίπου το ήμισυ του εισοδήματός τους. Ετησίως χάνονταν έτσι 3,23 δισ. ευρώ. Εν τω μεταξύ καταργήθηκε το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Παλαιότερα πολλοί δήλωναν ένα εισόδημα ακριβώς κάτω από το αντίστοιχο όριο.»

Πηγή: Γερμανικός Τύπος: Πέφτει τον Δεκέμβριο η ελληνική κυβέρνηση; | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/31531/germanikos-typos-peftei-ton-dekemvrio-i-elliniki-kyvernisi#ixzz2mLew0tjQ

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.