1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Γερμανική έρευνα δίνει 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη δύναμη στις Ευρωεκλογές, προβλέπει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει…

Σύνταξη Verena8 Φεβρουαρίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του  ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη δύναμη στις Ευρωεκλογές, προβλέπει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Σημειώνεται ακόμα ότι στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τη χώρα μας: «Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία».
 

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Επίθεση εναντίον του κατεστημένου» παρουσιάζονται οι πολιτικές δυνάμεις που στέκονται επιφυλακτικές στην ευρωπαϊκή πολιτική και επισημαίνεται ότι στις ευρωεκλογές, θα ενισχυθούν κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος

Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία» τονίζεται στο δημοσίευμα, αν και όπως διαπιστώνεται είναι θετικό το ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η ΕΕ και τι όχι».

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα, σε λεζάντα που συνοδεύει φωτογραφία του αναφέρεται «Ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009: το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος».



Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται ακόμη αναφορές στον βρετανό ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ (πρόβλεψη για 26%), στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (πρόβλεψη για 24% και ίσως ανάδειξή του στην ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα), στον Μπερντ Λούκε από την «Εναλλακτική για την Γερμανία» (πρόβλεψη για 4-7%), στον Γκέερτ Βίλντερς από το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (πρόβλεψη για 17%, πιθανότατα η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα), στον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη των «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία (πρόβλεψη για ποσοστό άνω του 20%) και στον Τίμο Σοϊνι, με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» (πρόβλεψη για 17,5%).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.