1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Ερώτηση του Βασίλη Υψηλάντη για τη δυνατότητα επέκτασης του μέτρου απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ σε νησιά έως 1500 κατοίκους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 - Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρας σχετικά με την δυνατότητα…

Σύνταξη Verena14 Οκτωβρίου 2020 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

- Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρας σχετικά με την δυνατότητα επέκτασης του μέτρου απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ σε νησιά έως 1500 κατοίκους.

 Ο Αναλυτικά το κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης:

Η απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους 28 νησιών της χώρας μας, με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέτρο για τους ανθρώπους αυτούς, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες και με μεγάλες θυσίες, αποφάσισαν να ζήσουν πάνε σε αυτά, μαζί με τις οικογένειές τους.

Η ύπαρξη ζωής στα νησιά μας αποτελεί γεγονός τεράστιας εθνικής σημασίας και η διασφάλισή της μπορεί να επιτευχθεί μόνον αν υπάρξουν σοβαρά κίνητρα ανάλογα του μέτρου αυτού, της απαλλαγής από την καταβολή ΕΝΦΙΑ.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Του, εθνικά, σημαντικού όμως αυτού μέτρου, δεν καρπούνται οι κάτοικοι νησιών που έχουν ελάχιστα περισσότερους κατοίκους, από το όριο των 1.200.

Ένα από αυτά είναι η Αστυπάλαια, που βάσει της απογραφής του 2011, έχει 1270 κατοίκους.

Όπως μάλιστα αναφέρει και στην από 15/09/2020 επιστολή του ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νικόλαος Κομνηνέας, προς τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη «….η επέκταση του μέτρου απαλλαγής του ΕΝΦΙΑ και στην Αστυπάλαια και σε άλλα όμορα νησιά, έως 1.500 κατοίκους, θα αντιμετωπίζει με ίσους όρους αυτές τις πραγματικά εξαρτημένες οικονομίες από εξωγενείς παράγοντες ( λόγω μεγέθους τους ) και αποδεικνύει ότι «ΝΑΙ» πράγματι υπάρχει το αμέριστο ενδιαφέρον για εκείνους τους νησιώτες οι οποίοι «ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ». Το κόστος που θα προκύψει στον προϋπολογισμό είναι αμελητέο, ενώ το όφελος για τους κατοίκους του νησιού μας είναι πολύ μεγάλο και υπολογίσιμο μέγεθος».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάται ο αξιότιμος κ. Υπουργός των Οικονομικών αν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου απαλλαγής από την καταβολή ΕΝΦΙΑ και στους νησιώτες, κατοίκους νησιών έως 1.500 κατοίκους;

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.