1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

« Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 21 Δεκεμβρίου 2018 -ΘΕΜΑ : « Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς». -Ερώτηση προς τον…

Σύνταξη Verena21 Δεκεμβρίου 2018 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ  21 Δεκεμβρίου 2018

-ΘΕΜΑ : « Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς».

-Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι θέσπιση δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, με τα προνήπια να παρακολουθούν  προγράμματα των νηπιαγωγείων του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργεί νέα δεδομένα από τη στιγμή που οδηγεί στην  κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων από τις δομές των παιδικών σταθμών, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το εκπαιδευτικό έργο των Νηπιαγωγών που εργάζονταν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και την εργασιακή τους σχέση.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Τονίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νηπιαγωγούς των δημοτικών αλλά και ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Είναι δεδομένο ότι με την κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων σε αυτές τις δομές, υποβαθμίζεται όχι μόνο το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η εργασιακή τους σχέση, αφού πλέον θα εκτελούν χρέη βρεφονηπιοκόμων, όσοι από αυτούς εργάζονται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ σε κάποιους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς θα βρεθούν και χωρίς δουλειά.

Ο Μάνος Κόνσολας ερωτά τον Υπουργό για το τι προτίθεται να πράξει για όσους νηπιαγωγούς σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό τους έργο.

Παράλληλα ζητά στοιχεία για τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων νηπιαγωγών.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.