1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Επίθεση Νικητιάδη στην Κυβέρνηση για το «Καλάθι του Πάσχα», την ακρίβεια και την απουσία προστασίας των εξαγωγών από τους δασμούς Τραμπ

Επίθεση Νικητιάδη στην Κυβέρνηση για το «Καλάθι του Πάσχα», την ακρίβεια και την απουσία προστασίας των εξαγωγών από τους δασμούς Τραμπ Έντονη κριτική για το ανύπαρκτο και αναποτελεσματικό «Καλάθι…

Σύνταξη Verena9 Απριλίου 2025 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Επίθεση Νικητιάδη στην Κυβέρνηση για το «Καλάθι του Πάσχα», την ακρίβεια και την απουσία προστασίας των εξαγωγών από τους δασμούς Τραμπ

Έντονη κριτική για το ανύπαρκτο και αναποτελεσματικό «Καλάθι του Πάσχα» και την ακρίβεια άσκησε στην Κυβέρνηση, ο Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του Κόμματος, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Μνημονίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Νικητιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά της Κυβέρνησης και για τις ανεπαρκείς απαντήσεις για την προστασία των ελληνικών εξαγωγών από τους δασμούς των Η.Π.Α..

Ο κ. Νικητιάδης ξεκινώντας την τοποθέτηση του ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για το περίφημο «Καλάθι του Πάσχα», που όπως σημείωσε «αποτελεί πλέον μια κακοστημένη κωμωδία». Επικαλέστηκε τις καταγγελίες του Ινστιτούτου Καταναλωτών της ΓΣΕΕ και του προέδρου του κ. Ραυτόπουλου, συμφώνως με τις οποίες το καλάθι είναι ανύπαρκτο στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, ενώ όπου υπάρχει, «το αρνί και το κατσίκι έχουν φτάσει στα ύψη, τα σοκολατοειδή είναι εξαφανισμένα και πανάκριβα». Κάλεσε την Κυβέρνηση να αναζητήσει ουσιαστικές πολιτικές αντιμετώπισης της ακρίβειας και να πάψει να στηρίζεται σε επικοινωνιακές τακτικές.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου για δασμούς, υπογραμμίζοντας την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση. «Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε να μας πει ότι οι Αμερικάνοι δεν παράγουν φέτα, λάδι, ελιές και μέλι. Αυτό είναι το ζήτημα; Αυτά δεν τα ξέραμε; Το θέμα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τις ελληνικές εξαγωγές», τόνισε, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις για τις προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς διμερείς διαπραγματεύσεις, ή εάν σκοπεύει να μείνει παθητικά στις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Οι απαντήσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σταύρου Καλαφάτη, αναφορικώς με τους δασμούς των  Η.Π.Α. στα όσα ανέφερε ο κ. Νικητιάδης ήταν γενικές και αόριστες, φανερώνοντας την κυβερνητική αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης.

Σχετικώς με το Μνημόνιο με τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Νικητιάδης δήλωσε θετικός επί της αρχής και υπέρ της κύρωσής του, τονίζοντας όμως την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις στο μέλλον. Επισήμανε την απουσία ρητρών δεσμευτικότητας, μηχανισμών αξιολόγησης, εξειδίκευσης τομέων συνεργασίας, και χρηματοδοτικών προβλέψεων. Παραλλήλως, επέκρινε την κυβέρνηση για την παντελή έλλειψη εθνικής στρατηγικής στην έρευνα και την καινοτομία, κάνοντας λόγο για «πλήρη αδιαφορία, απραξία και άγνοια». Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως τέτοιου είδους συμφωνίες οφείλουν να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και μετρήσιμα αποτελέσματα, και όχι απλώς να εξυπηρετούν επικοινωνιακές ανάγκες με φωτογραφίες και συναντήσεις κορυφής.

 Video: https://youtu.be/Dut5jvJZ-Yg

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.