1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Επίκαιρη ερώτηση και επιστολή σε τρεις υπουργός για το Παλιό Νοσοκομείο Ρόδου - Έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 21 Ιανουαρίου 2014 ΘΕΜΑ: ''Επίκαιρη Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για το παλιό νοσοκομείο Ρόδου -Ζητά συνάντηση των 3 υπουργών και τελική απόφαση'' Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε προς…

Σύνταξη Verena21 Ιανουαρίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ        21  Ιανουαρίου 2014
 
ΘΕΜΑ: ''Επίκαιρη Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για το παλιό νοσοκομείο Ρόδου -Ζητά συνάντηση των 3 υπουργών και τελική απόφαση''

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, ζητώντας να πληροφορηθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και ποιες πιστώσεις είναι διαθέσιμες για την αξιοποίησή του, προκειμένου να σταματήσει να αποτελεί χώρο διακίνησης ναρκωτικών και συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων.
Επιπρόσθετα, ο κ. Κόνσολας με επιστολή που απέστειλε προς τους 2 υπουργούς και προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητά να υπάρξει συνεννόηση ώστε να διαφανεί ποια από τις τρεις προτάσεις που έχει κατατεθεί κατά καιρούς, μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα (Στέγαση Δικαστηρίων, Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας, Στέγαση Υπηρεσιών ΙΚΑ).
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:
E Π Ι Κ Α Ι Ρ Η      Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
1. Κύριο Υπουργό Υγείας
2. Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: '' Αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου''

Κύριε Υπουργέ,

Μετά την κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Ρόδου, προέκυψε η ανάγκη της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου στην πόλη.
Κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί σχέδια και προθέσεις αξιοποίησής του, χωρίς, όμως, να υλοποιηθούν ή να δρομολογηθούν.
Το αποτέλεσμα είναι να έχει παραδοθεί το κτίριο στη φθορά και στην παρακμή του χρόνου αλλά και να έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών και τέλεσης παραβατικών πράξεων αλλά και συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων.
Οι πολίτες της Ρόδου δεν έχουν άλλα περιθώρια ανοχής, δεν μπορούν να βλέπουν τη «γκετοποίηση» και υποβάθμιση ενός δημόσιου χώρου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και δεδομένες ανάγκες.
Το Υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει τη δημιουργία Αστικού Τύπου Κέντρου Υγείας στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επί υπουργίας του κ. Ρουπακιώτη αλλά και παλαιότερα, είχε εξαγγείλει νομοθετική ρύθμιση ώστε να περιέλθει σε αυτό η αρμοδιότητα και να στεγαστούν στο παλιό νοσοκομείο τα δικαστήρια της Ρόδου.
Υπάρχει, επίσης, και ανάγκη στέγασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Ρόδο, τη στιγμή, μάλιστα, που πληρώνει ενοίκιο για να στεγάζεται και δεν επαρκούν και οι χώροι για τις υπηρεσίες του Ιδρύματος και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Η τοπική κοινωνία απαιτεί να υπάρξει οριστική λύση. Να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού νοσοκομείου άμεσα, από όποιο υπουργείο έχει τις διαθέσιμες πιστώσεις αλλά και την πραγματική βούληση να υλοποιήσει όσα έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

 Ποιες είναι οι προθέσεις και ο σχεδιασμός τους για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και αν είναι σε θέση να δρομολογήσουν και να χρηματοδοτήσουν την αξιοποίηση του.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.