1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Αναβολή της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη ζωή" λόγω κακών καιρικών συνθηκώνΝεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"
Πολιτικη

Δημήτρης Γάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τσιμέντο η Βάρη

Δημήτρης Γάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τσιμέντο η Βάρη. Διαπιστώσαμε μετά λύπης ότι σε κάποιους έχει ανοίξει η όρεξη της “αξιοποίησης” μεγάλων δασικών εκτάσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν…

Σύνταξη Verena23 Απριλίου 2023 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
Διαφήμιση
Δημήτρης Γάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τσιμέντο η Βάρη.
 
Διαπιστώσαμε μετά λύπης ότι σε κάποιους έχει ανοίξει η όρεξη της “αξιοποίησης” μεγάλων δασικών εκτάσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλότριοι σκοποί, όπως για παράδειγμα η δημιουργία χώρων στάθμευσης. 
 
Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της περιοχής της Βάρης που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο της Ρόδου, ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.  
 
Και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας πρότασης ο οποιοσδήποτε ευαισθητοποιημένος πολίτης θα “έβγαινε από τα ρούχα” του. Δικαίως λοιπόν η τοπική κοινωνία του Παραδεισίου έχει εξοργιστεί και ζητά να διασφαλιστεί η θωράκιση της Βάρης από οποιαδήποτε παρέμβαση που θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία της. 
 
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την αλλοίωση ενός από τους τελευταίους πνεύμονες του νησιού, προκειμένου να λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί με πάρα πολλούς άλλους τρόπους. 
 
Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον από κάθε είδους “αδηφαγία” των μεγάλων συμφερόντων, τα οποία βάζουν τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και που δεν έχουν κανέναν δισταγμό να καταστρέψουν ένα ολόκληρο δάσος προκειμένου να μεγιστοποιήσουν αυτά τα κέρδη.


Ρόδος 23-4-2023

Δημήτρης Γάκης 
Υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.