1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτική του ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου

Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτική του ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου - 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021: Η επέτειος της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα είναι για όλους αφορμή…

Σύνταξη Verena7 Μαρτίου 2021 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτική του ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου

- 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021:  Η επέτειος της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα είναι για όλους αφορμή περηφάνιας αλλά και αναστοχασμού

73 χρόνια  από την  Ένωση  της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Πατρίδα! 

73 χρόνια  Αγώνων  για τη θωράκιση  των νησιών μας.

Η επέτειος της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα φέτος έχει με διπλό συμβολισμό, καθώς εορτάζουμε ως Έθνος τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, την κήρυξη   του απελευθερωτικού αγώνα της χώρας μας! 

Τα νησιά μας ισχυροί πυλώνες της ελληνική επικράτειας βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια της τουρκικής εισβολής αλλά δυστυχώς και την ανασφάλεια άστοχων κυβερνητικών επιλογών ως προς τη θωράκιση των νησιών μας! 

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε έντονα το φαινόμενο της μεταναστευτικής κρίσης, της οικονομικής ύφεσης λόγω μνημονιακών άστοχων κυβερνητικών επιλογών, όπως το θέμα του ΦΠΑ, κλπ.  

Εδώ και ένα χρόνο τα νησιά μας έχουν να αντιμετωπίσουν άλλη μια απειλή, που αφορά στην υγιεινομική ωρολογιακή βόμβα της εξάπλωσης του κορωναιου  λόγω της  προβληματικής διαχείρισης της πανδημικής κρίσης  από άςτοχες και αναποτελεσματικές κυβερνητικές πολιτικές επιλογές. 

Παράλληλα,  τα νησιά μας βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της εθνικής αλλά και της ευρωπαϊκής (όταν αυτή αναπτύσσεται) δράσης για την αντιμετώπιση απειλών, που πλέον έχουν αποκτήσει υβριδικό χαρακτήρα. 

Οι νησιώτες, ως γνήσιοι ακρίτες, παραμένουμε πιστοί στο εθνικό καθήκον και στις αξίες που διαχρονικά εμπνέουν τη ζωή μας: περηφάνια, ελευθερία, κυριαρχία, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός.

Είμαστε όμως πάντα έτοιμοι να κάνουμε το καθήκον μας, σε όποιο επίπεδο χρειαστεί. Από το να προσφέρουμε στις βασανισμένες ροές των προσφύγων χείρα βοηθείας, να ομονοήσουμε σε μια συλλογική πανστρατιά αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης,  έως το να σταθούμε ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια ακόμη και αφελληνισμού των νησιών μας.

Υπερασπιζόμαστε τα νησιά μας θέτοντας τα στην καρδιά των πολιτικών μας προτεραιοτήτων. 

Θωρακίζουμε την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας με το Σχέδιο_Νησιωτική_Ελλάδα. Με ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο για τα Νησιά (Island Commitment),  με στοχευμένες νησιωτικές πολιτικές και εγγυήσεις  για τους νέους νησιώτες καθώς πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η αναχαίτιση  του φαινομένου  της φυγής των νέων νησιωτών στο εξωτερικό (island brain drain).

Απαιτούμε έναν ειλικρινή διάλογο με τις νησιωτικές κοινωνίες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στις ιδιαιτερότητες που έχουν τα νησιά. 

Τα νησιά μας αποτελούν την προμετωπίδα αλλά και τον πλούτο της Ελλάδας. 

Ως ευρωπαϊκά σύνορα φυλάνε Θερμοπύλες! 

Τιμούμε την επέτειο της Ένωσης  της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα πατρίδα και αγωνιζόμαστε για τη βιωσιμότητα των νησιών μας.

Με αυτό τον τρόπο τιμούμε τη μνήμη όλων αυτών που συνέβαλαν στην Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και παραδειγματιζόμαστε για να συνεχίζουμε στο διηνεκές τον αγώνα τους, ως υπερήφανοι Έλληνες νησιώτες.

--

Ελευθερία Φτακλάκη

--

Ελευθερία Φτακλάκη

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.