1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Απαράδεκτες οι προτάσεις  του πρώην υπουργού εξωτερικών Γ. Βαληνάκη για το προσφυγικό

Δελτίο τύπου-Απαράδεκτες οι προτάσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών Γ. Βαληνάκη για το προσφυγικό - Ως επιτακτική ανάγκη αναδεικνύεται καθημερινά η αμφισβήτηση εδώ και τώρα των συμφωνιών ΕΕ –…

Σύνταξη Verena5 Μαρτίου 2020 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δελτίο τύπου-Απαράδεκτες οι προτάσεις  του πρώην υπουργού εξωτερικών Γ. Βαληνάκη για το προσφυγικό

- Ως επιτακτική ανάγκη αναδεικνύεται καθημερινά η αμφισβήτηση εδώ και τώρα των συμφωνιών ΕΕ – Τουρκίας και Δουβλίνου, ειδικά κάτω από το βάρος των τελευταίων εξελίξεων με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε νησιά και σύνορα.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί αντί να δείξει την πυγμή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ,  που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση και η οποία είναι βούτυρο στο ψωμί της πολιτικής Ερντογάν και στα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζει με όχημα το προσφυγικό, επιλέγει να υλοποιήσει με κάθε τίμημα τις συμφωνίες αυτές και να προχωρήσει παρακάτω τα αντιδραστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σχέδια που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς της, τον έλεγχο αγορών και σφαιρών επιρροής, σε σύγκρουση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αυτά που οδήγησαν στη διάλυση του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, που προκαλούν μέχρι σήμερα χιλιάδες ξεριζωμένους.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

 Οι απαράδεκτες και αισχρές προτάσεις μεταφοράς αυτών των ανθρώπων σε ξερονήσια   από διάφορους πολιτικούς όπως και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Γ.Βαληνάκη,  εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την πολιτική της μετατροπής της χώρας μας σε μόνιμη φυλακή για να προστατεύεται το «φρούριο» της ΕΕ.

Επιδιώκεται να στραφεί ο Ελληνικός λαός κατά των θυμάτων προσφύγων και μεταναστών, ενισχύοντας τη ξενοφοβία και το ρατσισμό και διαμορφώνοντας έτσι το έδαφος για να δικαιολογείται η πολιτική Ερντογάν, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον κόσμο για τους δικούς του σκοπούς.

Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων στα νησιά και στον Έβρο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται ακροδεξιές φωνές και δράσεις, ανοικτές και συγκαλυμμένες ρατσιστικές κραυγές, για να μένουν τελικά στο απυρόβλητο οι θύτες αυτής της πολιτικής.

Καλούμε το λαό των νησιών μας να απομονώσει τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των “ανοιχτών συνόρων”. ‘Ομοψυχία” και συμμαχία να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του, κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους τους.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.

Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά. Να γίνονται διαδικασίες υποβολής ασύλου στα τουρκο-συριακά και στα τουρκο-ελληνικά σύνορα όπου είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες και με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους.

Ρόδος 5/3/2020

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.