1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο

Δελτίο τύπου Εδώ και χρόνια στη Νότια Ρόδο, η ΔΕΗ προσλαμβάνει προσωπικό με οχτάμηνες συμβάσεις και αμέσως μετά τους απολύει, για να μην κατοχυρώνουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα…

Σύνταξη Verena17 Ιουλίου 2022 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Δελτίο τύπου

Εδώ και χρόνια στη Νότια Ρόδο, η ΔΕΗ προσλαμβάνει προσωπικό με οχτάμηνες συμβάσεις και αμέσως μετά τους απολύει, για να μην κατοχυρώνουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα μεταθέτει προσωπικό από όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα έχει αποφασίσει,  να μην εφαρμόζει πλέον το κριτήριο εντοπιότητας, στηριγμένη και στο νομικό πλαίσιο που της έχουν εξασφαλίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει και μόνο ο οργανωμένος αγώνας του  λαού  του νησιού της Ρόδου, μπορεί να τη σταματήσει.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας της Κατταβιάς, οργανώθηκε διαμαρτυρία μπροστά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ με περιεχόμενο αυτά τα ζητήματα. Στο κάλεσμα αυτό, ανταποκρίθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τη Μαρία Χατζηγιάννη, περιφερειακή σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου και τον Τάκη Πότσο, δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Ρόδου. Εκφράσαμε την συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής στον αγώνα που δίνουν.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Η θέση του ΚΚΕ, είναι ότι ουσιαστική απάντηση στην κοροϊδία κυβέρνησης - ΔΕΗ με το κριτήριο εντοπιότητας για τις προσλήψεις στο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου είναι το να μπει στο στόχαστρο ακριβώς η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας, της πράσινης μετάβασης και της απολιγνιτοποίησης στη χώρα μας. 

Οι απολύσεις και η δουλειά με οχτάμηνες συμβάσεις είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και πάνε πακέτο με την ενεργειακή φτώχεια, τους πανάκριβους λογαριασμούς. Είναι δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας που τα έχουν βαφτίσει πράσινη ανάπτυξη! 

Όμως όλα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό! Τα ψήφισαν και τα εφαρμόζουν ο ένας μετά τον άλλο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και πρέπει  ακριβώς να τονιστεί ότι είναι «συνένοχοι στο έγκλημα» και τώρα κάνουν δήθεν παρεμβάσεις για την εντοπιότητα.

Πίσω από αυτήν τη πολιτική καλύπτεται και η ΔΕΗ και μας πετά κατάμουτρα ότι για να προστατέψει την ανταγωνιστικότητά της δεν λαμβάνει υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας.

Είναι ανάγκη να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζόμενου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, να γίνουν αορίστου χρόνου όσοι εργάζονται σήμερα και να ισχύσει το κριτήριο εντοπιότητας στις νέες μόνιμες προσλήψεις. Αυτό τόνισε και στην ομιλία της η περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στέλεχος του ΚΚΕ Μαρία Χατζηγιάννη.

Στο δρόμο της ανατροπής της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας καλεί σήμερα όλο το λαό το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη με τους αγώνες τους, να αναποδογυρίσουν την κατάσταση που τους εξαθλιώνει, που τους βάζει στο περιθώριο ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζουν καλύτερα με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

ΥΓ  Τέτοια αιτήματα και διεκδικήσεις που συμφέρουν το λαό, φαίνεται ότι προκαλούν αλλεργία στον πρόεδρο του ΕΚΡ Παναγιώτη Εγγλέζο, ο οποίος εκτέθηκε στην απέλπιδα προσπάθειά του να “εξαφανίσει” από την κινητοποίηση στελέχη του ΚΚΕ και κατοίκους της νότιας Ρόδου που τους χαρακτήρισε όλους μαζί  “μα@@@ες ΚΚΕδες” σε ζωντανή μετάδοση, ενώ έκανε νοήματα για να διακοπεί η λήψη του βίντεο  την ώρα της ομιλίας της Μαρίας Χατζηγιάννη. Ντροπή του! Τίνος συμφέροντα προστατεύει τελικά των εργαζομένων ή των κάθε λογής αφεντικών τους;

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.