1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Πολιτικη

Άκαρπη συνάντηση – χαμηλών προσδοκιών - Οι λύσεις μετατέθηκαν και πάλι για το μέλλον…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ •ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Ο.Ε.) •ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ…

Σύνταξη Verena15 Ιουλίου 2014 · Ανάγνωση 4′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
•ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Ο.Ε.)
•ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
Αθήνα, 15/7/2014
Άκαρπη συνάντηση – χαμηλών προσδοκιών
Οι λύσεις μετατέθηκαν και πάλι για το μέλλον…
Συνάντηση εργασίας Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.
με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
(Δευτέρα 14/7/2014)

Ο κ. Λοβέρδος και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
να αναλάβουν τις ευθύνες τους


Άκαρπη και κατώτερη των προσδοκιών του εκπαιδευτικού κόσμου ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14/7/2014 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο με τους Υφυπουργούς Παιδείας κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο και κ. Κουκοδήμο Κων/νο.

•    Στη συνάντηση με τον κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και τα μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους άσχημους οιωνούς που εμφανίζονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη δίωξη που υπέστη η συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.
Δυστυχώς οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που τέθηκαν. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται να μην έχει βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που είναι πιεστικά. Ουσιαστικά, μετέθεσαν τις απαντήσεις στο μέλλον για ζητήματα στα οποία θα έπρεπε να είχαν, ήδη, αρθεί τα αδιέξοδα!
-    Διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφού τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις δεν θα αντικατασταθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί. Μόλις δυο χιλιάδες (2.000) αναπληρωτές έχουν εγκριθεί για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό να καλύψουν τις πολλαπλάσιες ανάγκες που θα προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ακόμα αναζητούνται πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενώ δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών.
-    Δεν αποσαφήνισε τη θέση του για το πώς θα αποκαταστήσει τις αδικίες στους συναδέλφους των ειδικοτήτων που υπηρετούσαν στην Π.Ε. και αδικήθηκαν από τις παράνομες μετατάξεις συναδέλφων μας από τη Δ.Ε. στην Π.Ε.
-    Στο ερώτημα για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών η απάντηση ήταν γενικόλογη, «το συντομότερο δυνατόν», ενώ για την αξιολόγηση – χειραγώγηση η πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δείχνει να παραμένει στην ίδια λανθασμένη άκαμπτη τακτική.
-    Για τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου – παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο και τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. - είπε ότι δεν ανακαλεί την απόφαση, η υπογραφή του ήταν σε διαπιστωτική πράξη και εφόσον το πειθαρχικό αποφανθεί θετικά για την υπόθεσή της θα επιδιώξει την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασής της.  

•    Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κουκοδήμο τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την δια βίου μάθηση, στελέχωση των ΙΕΚ με εκπαιδευτικό προσωπικό, την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων  του εξωτερικού καθώς και  θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης .
Ο κ. Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΔΟΕ για τη συνεργασία και ενδιαφέρον του για τα θέματα της εκπαίδευσης απάντησε:
 Για την πλήρωσης θέσεων με επιλογή Διευθυντών Δημόσιων ΙΕΚ με εκπαιδευτικό προσωπικό και από την Π.Ε., επεσήμανε πως απαιτείται να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση με  τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή και ο ίδιος θα εισηγηθεί θετικά στον Υπουργό κ. Λοβέρδο.
Για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων  του εξωτερικού δεσμεύτηκε πως πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν στελεχωθεί όλα τα σχολεία του εξωτερικού με εκπαιδευτικό προσωπικό και πως τα βιβλία έχουν σταλεί, ήδη ,σε όλα τα σχολεία του εξωτερικού.
Σχετικά με την κατάρτιση νέων αξιολογικών πινάκων συντονιστών εκπαίδευσης του εξωτερικού η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2014.
Για τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης δήλωσε πως είναι σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την πιστή εφαρμογή  των διεθνών συμβάσεων για ποιοτική εκπαίδευση των ελλήνων μουσουλμανοπαίδων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι στη συνάντηση  - «παρωδία» οι λύσεις για τα προβλήματα μετατέθηκαν στο μέλλον... Βρισκόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» όπως και το περσινό καλοκαίρι. Διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η αξιολόγηση – χειραγώγηση και το νέο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων περιορίζουν  τη δημοκρατία στην εκπαίδευση.
Καλούμε τον Υπουργό και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα που καθημερινά αυξάνονται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. δε συμβιβάζονται με την ολιγωρία και την παρακμή. Αγωνίζονται ενωμένοι και επαγρυπνούν για δημόσια εκπαίδευση σύγχρονη, και δημόσιο σχολείο ανοιχτό  στην κοινωνία.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
•    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΕ
•    ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
kokkinosxar@yahoo.gr
    

 

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.