1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Περιφερεια Ν.Αιγαιο

Συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου για εκφοβισμό και οδική ασφάλεια

Συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου, με θέμα την ενημέρωση μαθητών/τριών σχετικά με την οδική ασφάλεια και τον σχολικό εκφοβισμό…

Σύνταξη Verena27 Μαρτίου 2015 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου,  με θέμα την ενημέρωση μαθητών/τριών σχετικά με την οδική ασφάλεια και τον σχολικό εκφοβισμό (bullying)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015,  στα γραφεία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου συνάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων κκ Άγγελου Ανανία, Εντεταλμένου σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Κάλλιστου Διακογεωργίου, με τον Προϊστάμενο της Β/θμιας κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Η συνάντηση είχε ως θέμα τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερωτικών εκστρατειών για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying).
Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την υλοποίηση σειράς ημερίδων στη Ρόδο και τα άλλα νησιά με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Οι προγραμματισμένες ημερίδες θα απευθύνονται τόσο στη μαθητική, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ επιδιώκεται και η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να εντατικοποιηθεί η σχετική ενημέρωση.

Ειδικότερα, οι ημερίδες θα αναπτυχθούν γύρω από δύο θεματικές:
Α) την οδική συμπεριφορά των εφήβων και τον τρόπο πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων
Β) την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και ειδικά του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying).

Η  αντιμετώπιση των προβλημάτων των τροχαίων δυστυχημάτων και του σχολικού εκφοβισμού πρέπει να είναι πολυεπίπεδη προκειμένου να είναι αποτελεσματική. Και η επίλυσή τους μας αφορά όλους: το σχολείο, την τάξη, τον εκπαιδευτικό, τους μαθητές, τους γονείς/κηδεμόνες, ολόκληρη την τοπική κοινωνία.  

 

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.