1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Περιφερεια Ν.Αιγαιο

Σε διαδικτυακή συζήτηση για την αγροτική πολιτική συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σε διαδικτυακή συζήτηση για την αγροτική πολιτική συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Μία ιδιαίτερη πρόσκληση στάλθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Περιφέρεια…

Σύνταξη Verena15 Ιανουαρίου 2021 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σε διαδικτυακή συζήτηση για την αγροτική πολιτική συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μία ιδιαίτερη πρόσκληση στάλθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για συμμετοχή της στη δημιουργία ομάδων εστίασης.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που διεξάγει η Ευρωπαική Επιτροπή ενόψει της κατάρτισης ενός «Μακροπρόθεσμου Οράματος για τις αγροτικές περιοχές» με ορίζοντα το 2040 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προσκαλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη μαζί με άλλους φορείς να συμμετάσχει σε Ομάδα Εστίασης στην οποία θα συζητηθούν οι τρέχουσες ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές. Παράλληλα θα συζητηθούν οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη τους μέχρι το 2040, καθώς και προτάσεις για απαιτούμενες δράσεις και πολιτικές.

Στόχος των διαδικτυακών συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων για το μέλλον και τις ανάγκες της ελληνικής υπαίθρου, οι οποίες και θα αποσταλούν στην Ευρωπαική Επιτροπή μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Λόγω των χρονικών αυτών περιορισμών και των περιστάσεων εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία οι συζητήσεις των Ομάδων Εστίασης θα γίνουν διαδικτυακά και θα αφορά 4 Ομάδες περιοχών, οι οποίες συστήθηκαν με χωρικά κριτήρια και με κοινά ή παρεμφερή αντιπροσωπευτικά κοινωνικό-οικονομικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Το Νότιο Αιγαίο συμμετέχει στην Ομάδα 3 μαζί με το Βόρειο Αιγαίο και η διαδικτυακή συνάντηση ορίσθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Από το Νότιο Αιγαίο εκτός του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη συμμετείχαν, η πρόεδρος των Οινοποιών Αιγαίου (Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου), εκπρόσωποι της ΑΝΔΩ, (Κώστας Ζήφος), του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου (Μάνθος Βίλλας)  της Αναπτυξιακής Κυκλάδων (Πόπη Τσαγκαράκη) και εκπρόσωποι από το Βόρειο Αιγαίο. Η όλη συζήτηση διήρκεσε πλέον των τριών ωρών με τους υπευθύνους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης να δείχνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, και την συζήτηση που αναπτύχθηκε. Ο κ. Ζαννετίδης εστίασε την δική του παρέμβαση στην έλλειψη υποδομών και  υπηρεσιών, καθώς επίσης, και στο υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων στα νησιά, σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, και ζήτησε να ληφθούν ελκυστικότερα μέτρα για τους νέους αγρότες. Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε ευχαριστημένος από την όλη συζήτηση και ευχήθηκε οι προτάσεις του να γίνουν αποδεκτές  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Το Γραφείο Τύπου

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.