1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Περιφερεια Ν.Αιγαιο

Νέος πρόεδρος στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Θέμα: Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη ομοφώνως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, κατά…

Σύνταξη Verena23 Οκτωβρίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Θέμα: Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ
Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη ομοφώνως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση του νεοκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου, το οποίο αριθμεί 21 μέλη και η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.
Με παρόντες 20 συμβούλους, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ συγκροτήθηκε σε Σώμα και εξέλεξε ομοφώνως πρόεδρο τον κ. Χατζηδιάκο, αντιπρόεδρο το δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και γραμματέα τον αντιδήμαρχο Ρόδου Γιώργο Πόκκια.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή, που είναι πενταμελής, πέραν των ανωτέρω, εξελέγησαν ως μέλη ο δήμαρχος Μυκόνου Κώστας Κούκας και ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.
Συμφωνήθηκε επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ της ΠΕΔ που προγραμματίζεται για τις 15 Νοεμβρίου στη Σύρο, να τεθεί ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Δωδεκανήσου της ΠΕΔ και ο δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Μαραγκός πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Κυκλάδων.
Η σύμπνοια στις τάξεις των αιρετών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, αλλά και η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων του νησιωτικού χώρου, αντικατοπτρίσθηκε στο κοινό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε στις πρόσφατες εκλογές της ΠΕΔ, όπως υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους μέλη του νέου  διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, πριν την συγκρότηση του σε Σώμα.
Στον κοινό σκοπό, τις προσπάθειες αλλά και στην ομοφωνία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ στα μείζονα ζητήματα των νησιών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Φώτης Χταζηδιάκος. Επεσήμανε δε ότι καλούνται να δώσουν όλοι μαζί έναν αγώνα με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει το νησιωτικό σύμπλεγμα των 48 νησιών, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
«Στόχος μας η ομογενοποίηση του χώρου και η χάραξη νησιωτικής πολιτικής, που θα διεκδικεί από την κεντρική εξουσία τη διευθέτηση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους των νησιών, από τα θέματα υγείας και συγκοινωνίας, μέχρι την ανάδειξη και των πλέον απομακρυσμένων και μικρών νησιών ως τουριστικών προορισμών, που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τις νησιωτικές κοινωνίες» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.